2 min. čitanja

Selčanin dojavio utapanje, pa pomogao policiji izvući utopljenika

Selčanin dojavio utapanje, pa pomogao policiji izvući utopljenika
Foto: Unsplash

CRIKVENICA - Građanin iz Selca prije ponoći je prijavio policiji da je uočio utopljenika. Potom su se policijski službenici s dojaviteljem i njegovom barkom uputili prema pučini mora u potragu koja je uspješno završila.

Noćas su u Crikvenici policijski službenici sudjelovali u spašavanju utopljenika. Naime, pola sata poslije pola noći građanin iz Selca prijavio je policiji kako je na ušću Dubračine u more vidio mušku osobu koju nosi struja prema moru i koja je tražila pomoć.

Policijski službenici su promptno reagirali te s dojaviteljem i njegovom barkom krenuli prema pučini mora i započeli traganje za nepoznatom osobom.

Na mjesto događaja upućena je hitna medicinska pomoć i vatrogasci JVP Crikvenica koji su izišli na mjesto događaja. Također je izvještena i Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru koji su iz Rijeke uputili jedno plovilo.

Oko 1:20 sati policijski službenici su na udaljenosti od oko 1,5 km od obale u moru pronašli nepoznatu mušku osobu kako pluta na leđima do koje su pristupili i zajednički uz pomoć građanina izvukli je u plovilo gdje mu je zatim policijska službenica pružila prvu pomoć.

Potom su ga prevezli do obale gdje su ih dočekali djelatnici JVP Crikvenica uz čiju pomoć su osobu s plovila prenijeli u vozilo HMP-a. Muška osoba je bila vidno iscrpljena i pothlađena te je uz liječničku i policijsku pratnju prevezena u KBC Rijeka na daljnje liječenje.

Riječ je inače o 38-godišnjem nizozemskom državljaninu, a policija nastavlja s postupanjem kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti ovog događaja.

- Ovom prilikom se osobito zahvaljujemo građaninu iz Selca koji je policiji dojavio događaj utapanja te pomogao policijskim službenicima u prijevozu plovilom i traganju za utopljenikom, kao i izvlačenju iz mora. Bez njegove pravovremene dojave pitanje je kakav bi završetak imala ova priča, a srećom se on našao u blizini pa je velikim dijelom pridonio u spašavanju utopljenika - priopćili su iz policije.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.