2 min. čitanja

HAVARIJA U LA MANCHEU Najmanje troje poginulih!

HAVARIJA U LA MANCHEU Najmanje troje poginulih!
Foto: Flight Radar / SAR / Twitter

U tijeku je operacija spašavanja nakon što se dogodila pomorska nesreća u La Mancheu u kojoj je sudjelovao mali brod s migrantima, navodi britanska Agencija za pomorsku i obalnu stražu. Na brodu je bilo između 30 i 50 ljudi, a najmanje troje je mrtvih, rekao je lokalni francuski izvor za Sky News.

Čamci za spašavanje, spasilački timovi obalne straže i helikopteri su na terenu. Na području je i ribarski brod koji pomaže u spašavanju, dodala je Agencija. U akciju je uključena i francuska mornarica.

Agencije prenose da u akciji spašavanja migranata sudjeluju francuski helikopter i mornarički brod te britanska Kraljevska obalna straža. Glasnogovornik ministarstva obrane potvrdio je da je incident u tijeku te nije htio dati bilo kakve dodatne pojedinosti.

"Incident je u tijeku i nemamo više informacija", rečeno je. Agencija obalne straže rekla je da koordinira akcijom u vezi s "incidentom u koji je uključen mali brod kod Kenta".

Vladin izvor rekao je da su 43 osobe spašene i odvedene u Ujedinjeno Kraljevstvo. Neki od spašenih izvučeni su iz čamca, a drugi iz mora. Izvor je rekao da će mali broj potvrđenih smrtnih slučajeva vjerojatno rasti.

Ova nesreća dogodila se samo nekoliko sati nakon što je premijer Rishi Sunak obećao donijeti nove zakone za borbu protiv ilegalne imigracije. "Moramo zaustaviti brodove. Ova će vlada učiniti ono što se mora učiniti", rekao je Sunak.

44.711 ljudi preplovilo je La Manche malim brodicama 2022. godine, prema podacima koje je analizirao Sky News. To uključuje 1087 brodova s prosječno 41 osobom po plovilu. U 2021. godini ostvareno je 28.526 dolazaka.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.