2 min. čitanja

HAK: Pojačan promet na cestama

HAK: Pojačan promet na cestama
Foto: YouTube Screenshot

Jutros je pojačan promet na važnijim cestama, gradskim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

HAK je u 10:04 sata jutros izvijestio:

Uočene su srne na autocestama! Na A1 na 43 km između čvora Novigrad i čvora Karlovac, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h; A4 Goričan-Zagreb između 52+000 km i 53+000 km,

Pojačan je promet na važnijim cestama, gradskim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u smjeru mora. Kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja. Između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru mora mjestimice se vozi otežano u kolonama u pokretu uz povremene zastoje.

Kolona osobnih i teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo je oko 1 km.

A6 Rijeka-Zagreb: povećana je gustoća prometa između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica u oba smjera.

Istarski ipsilon: povećana je gustoća prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije.

Krčki most (DC102): povećana je gustoća prometa u oba smjera.

Zbog praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza (i uobičajenih ljetnih zabrana za teretna vozila) bit će zabranjen promet teretnim vozilima iznad 7,5t na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju:

petak, 5. kolovoza 14:00 - 23:00 sata;
subota, 6. kolovoza 04:00 - 14:00 sati;
nedjelja, 7. kolovoza 12:00 - 23:00 sata.

U petak, 5.kolovoza, povodom obilježavanja obljetnice VRA "Oluja" u gradu Kninu bit će zatvorene:

od 07:00 do 12:00 sati državna cesta DC33 Knin-Drniš u Kninu od ulaza u grad do Trga Oluje. Obilazak je županijskom cestom ŽC6058 Kosovo-Orlić-Biskupija-Kovačić i obrnuto od 11:00 do 13:30 državna cesta DC1 Knin-Sinj u Ulici 4.gardijske brigade od 19:00 do 02:00 sata državna cesta DC33 od rotora do Trga franjevačkih žrtava. Obilazak: Šuškova, Držislavova, Nelipićeva i krešimirova, te Zvonimirova, Trg franjevačkih žrtava, Cesarićeva i Uskočka, za autobuse preko Biskupije, a za teretna vozila ukupne mase iznad 8t: DC1 (Knin) - DC59 (Očestovo-Kistanje-Bribirske mostine) - DC56 (Skradin), - DC33 (Drniš-Knin) i obrnuto.

PELJEŠKI MOST

Pelješki most i pristupne ceste namijenjene su isključivo prometu motornih vozila te se njima ne smiju kretati pješaci, biciklisti i motorna vozila koja ne mogu razviti brzinu veću od 60 km/h. Na svim su čvorištima postavljeni prometni znakovi. Mole se vozači da zaustavni prometni trak na Pelješkom mostu koriste isključivo u slučaju izvanredne situacije (kvar na vozilu, prometna nezgoda i sl).

ODLUKA O OGRANIČENJU PROMETA NA DRŽAVNOJ CESTI DC414 TE PELJEŠKOM MOSTU I PRISTUPNIM CESTAMA

Sukladno odluci Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te uprave Hrvatskih cesta, ograničava se promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5t po Pelješkom mostu i njegovim pristupnim cestama. Ograničenje se ne odnosi na teretna vozila koja imaju utovar ili istovar na području poluotoka Pelješca (i okolnim otocima na tom području), koja imaju dozvolu za izvanredni prijevoz kao i za vozila hitnih službi, oružanih snaga RH, vozila za održavanje cesta te vozila gradilišta. U potpunosti je zabranjen prijevoz opasnih tvari po Pelješkom mostu i pristupnim cestama, od čvora Komarna do čvora Prapratno.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.