1 min. čitanja

Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo dio Dalmacije i Istru

Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo dio Dalmacije i Istru
Foto: Ivan Toman

Kišno nevrijeme zahvatilo je dio Dalmacije, ali i Istru u noći s četvrtka na petak.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Zlarinu su posljednja 24 sata, do 1 sat iza ponoći, pale ekstremne 122 litre kiše po kvadratnom metru. Većina te kiše pala je zadnjih 6 sati. Na šibenskom području tijekom prosinca prosječno padne 93 litre kiše po kvadratnom metru, što znači da je količina oborina koja je pala zadnjih nekoliko sati premašila mjesečni prosjek, piše Dalmacija danas.

U Brodarici su pale 93 litre, a slijede Gračac 87, Skradin 78, Bilice 64, Šibenik – Krvavice 58, Krapanj 50, Split – Mejaši 35, Komiža 34, Žrnovnica 30… U dijelu Dalmacije pada tuča, ali zasad nema dojava o mogućoj šteti.Obilne oborine bile su praćene vrlo intenzivnom grmljavinom, kao da se radi o toplijem dijelu godine, a ne da smo 24 sata od prvog dana kalendarske zime. Bez obzira na obilne oborine, noć je natprosječno topla, pa u mnogim dijelovima Dalmacije temperatura doseže 15 Celzijevih stupnjeva.

Grmljavinski pljuskovi pogodili su i Istru, a jučer je jedan jačeg intenziteta zabilježen na jugu. Poplavile su ulice u Puli. a kako se čini, vrijeme se neće smiriti do nedjelje. Vjetar, kiša i plima nastali su kao rezultat duboke ciklone, a najavljuje se kako će tlak u nedjelju pasti ispod 980 hPa, piše Istramet.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.