2 min. čitanja

Grčka kompanija bez komentara na upit o kupnji "Dubrovnika"

Grčka kompanija bez komentara na upit o kupnji "Dubrovnika"
Foto: Jadrolinija u scru / Facebook

Proteklih nekoliko tjedana dosta se intenzivirala priča o daljnjoj sudbini Jadrolinijinog trajekta “Dubrovnik”, koji je u Viktor Lencu. Portal Brodovi u Rijeci javlja da je brod u Viktor Lenac stigao kako bi mu se pregledao trup nakon čega će se odlučiti o njegovoj daljnjoj sudbini.

Naime, potencijalni grčki kupac kompanija A-Ships iz Atene zainteresirana je za kupnju broda. Tim povodom kontaktirani su s upitom jesu li možda odlučili hoće li brod kupiti. Portalu je odgovorio vlasnik kompanije Ioannis Arkoumanis kako još uvijek ništa nije sigurno te da ne može komentirati unaprijed što će se dalje događati.

Iz Crne Gore pak stižu vijesti o tome kako su ljudi iz Barske plovidbe u proteklim tjednima pregledali dva trajekta, jedan u Italiji, a jedan u Hrvatskoj, a ovaj drugi vjerojatno je “Dubrovnik”. No, tamo pak komentiraju upućeniji da se Europa rješava brodova starih preko pola stoljeća te da im takav brod ne treba.

Zaljubljenici u brodove okupljeni na forumu shipfriends.gr pak špekuliraju da će brod u rezalište, jer je na njemu previše azbesta.

Jadrolinija kaže da čeka usuglašavanje uvjeta kupoprodajnog ugovora.

Kamo će u konačnici “Dubrovnik”, pokazat će vrijeme.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ide li “Dubrovnik” na svoje posljednje putovanje u rezalište?
Jadrolinijin trajekt Dubrovnik stigao je prije dva dana u brodogradilište Viktor Lenac, a nagađa se da je tamo stigao kako bi se skinulo sve s njega, da bi potom otišao na posljednje putovanje u tursko rezalište Aliagu. Informacije o ovome nisu provjerene, pišu Brodovi u Rijeci, ali nekako je priča
Jadrolinija prodaje “Dubrovnik” - Ide li u Grčku?
Grčki izvori prenose informaciju da Jadrolinijin brod Dubrovnik stiže u tamošnju flotu, kako bi mogao prometovati na jugu Jadrana i to na liniji Crna Gora - Italija, odnosno Bar - Bari. Inače, hrvatski nacionalni brodar objavio je natječaj za prodaju Dubrovnika još 15. listopada 2022. godine, a pro…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.