2 min. čitanja

Gradske brodske linije do Martinske i Jadrije oduševile Šibenčane i goste

Gradske brodske linije do Martinske i Jadrije oduševile Šibenčane i goste
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – I ovog ljeta brojni su Šibenčani uživali na kupanju na omiljenim gradskim kupalištima zahvaljujući gradskim brodskim linijama koje su tri mjeseca prometovale do Martinske i Jadrije, zadovoljno trljaju ruke u Gradu Šibeniku.

Brodovi ‘Avalon’ i ‘Plima’ uspješno su odradili još jednu sezonu, a zadovoljstvo Šibenčana, ali i njihovih gostiju pokazuje da je gradska brodska linija pun pogodak. Nakon prošlogodišnjeg uspostavljanja kružne brodske linije do Martinske, koja je polučila veliki uspjeh, ove je godine uvedena i gradska brodska linija do Jadrije.

– Upravo su zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, glavni razlozi zbog kojih smo i ove godine uspostavili brodsku liniju, koja se pokazala i kao dobra nadopuna ponudi grada Šibenika. Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu – poručio je Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

Brod ‘Avalon’ je tako postao sinonim za prijevoz do Martinske, dok je ‘Plima’ oduševila ‘jadrijaše’ koji su svaki dan mogli uživati u ugodnoj vožnji do kultnog gradskog kupališta.

– Za razliku od lanjske sezone, ove godine bilježimo porast korištenja pruge i to pretežito među domaćim ljudima i domaćim gostima koji su prepoznali kvalitetu projekta. Nažalost, izostao je veliki broj turista zbog pandemije, ali takva je situacija na globalnoj razini – kazao je Dragan Slavica iz Avalon Yachtinga, koncesionara brodske linije za Martinsku.

Osim izbjegavanja gužvi na cestama, pristupačne cijene karata i brodska vožnja uz najljepši pogled na Šibenik i Kanal sv. Ante, samo su neke od prednosti brodskog prijevoza.  Iza gradskih brodskih linija je druga odrađena ljetna sezona, a sudeći prema reakcijama građana i stranih i domaćih gostiju, postaju neizostavni dio ljetne ponude grada Šibenika.

Do sljedećeg ljeta brodovi gradske linije opraštaju se od svojih vjernih putnika, a dogodine se vraćaju u punom sjaju, poručuju iz Grada Šibenika.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.