1 min. čitanja

Gradovi Dubrovnik i Imotski postaju gradovi prijatelji

Gradovi Dubrovnik i Imotski postaju gradovi prijatelji
Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnici Dubrovnika i Imotskog, Mato Franković i Ivan Budalić, sa suradnicima, održali su u ponedjeljak radni sastanak na temu bratimljenja dvaju gradova.

Kako je istaknuo dubrovački gradonačelnik Mato Franković, ovo će biti prvo bratimljenje Dubrovnika s nekim gradom u njegovom mandatu i to prvi hrvatski grad nakon Vukovara, među dvanaest trenutačnih gradova prijatelja.

- Puno toga kroz povijest, od vremena Dubrovačke Republike do danas, vezuje Dubrovnik i Imotski, a posebno razdoblje Domovinskog rata kada su se Imoćani istaknuli na našem bojištu i sudjelovali u oslobađanju hrvatskog juga - kazao je Franković.

Imotski gradonačelnik Ivan Budalić prisjetio se svog sudjelovanja u Domovinskom ratu na dubrovačkom području ističući kako takvu povezanost želi i za buduće naraštaje, ali kroz suradnju na projektima iz kulture, sporta, gospodarstva.

U imotskom izaslanstvu bio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Imotskog Perica Tucak, a u dubrovačkom predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, međunarodnu i regionalnu suradnju Zrinka Raguž, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin, predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika Katarina Doršner i predstavnik Zavičajnog kluba Imoćana u Dubrovniku Blaž Pezo.

Prijedlog o bratimljenju dva grada prvo ide Gradskom vijeću na suglasnost, nakon čega se za Dan Grada i Festu svetog Vlaha očekuje i svečano potpisivanje Protokola o suradnji.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.