2 min. čitanja

Gradonačelnik Dubrovnika primio Katiju Guljelmović, nagrađivanu suradnicu Morskog HR

Gradonačelnik Dubrovnika primio Katiju Guljelmović, nagrađivanu suradnicu Morskog HR
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK - Dobitnicu ovogodišnje nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – srebrne povelje u kategoriji „Tradicijska (ruralna) gastronomija“, članicu OPG-a Pašeta Taste Dalmatia iz Trstenog, Katiju Guljemović primili su dubrovački gradonačelnik Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić.

Čestitajući na osvojenoj nagradi zahvalio je na trudu i idejama koje kroz svoje projekte nudi turistima te ponudom autohtonih sadržaja i visinom kvalitete oplemenjuje turističku ponudu destinacije.

Foto: Grad Dubrovnik

Katija Guljemović nagradu je dobila za doprinos OPG-a Pašeta, inače u vlasništvu njezinog oca Iva Pašete, tradicijskoj gastronomiji, koju promovira kroz emisiju Pjatance, čuvajući od zaborava stare recepte, ponudom svog OPG-a koji turistima prezentira način uzgoja i brige o maslinama te kroz simbiozu turizma i maslinarstva uključuje goste u radove u masliniku, gdje im potom nudi doručak od domaćih proizvoda.

U ovoj je prilici gradonačelniku Frankoviću predstavila i svoje ideje o novim ponudama za posjetitelje, uz uključivanje turista u tradicionalne aktivnosti našeg kraja, osobito vezano uz maslinarstvo. Prije dvije godine OPG Pašeta uvršten je u europsku rutu „Putevima maslina“, koja kreće iz Grčke pa sve do Baltika, zajedno s još 27 OPG-ova iz naše županije.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Autorica recepata na Morskom HR Katija Guljelmović, pobijedila u TV Showu Večera za 5 na selu: “Kuharica je u pripremi”
Autorica je recepata koje već godinama piše za Morski HR u rubrici “Recepti dubrovačkog primorja” i tako je krenulo. Živi u Župi dubrovačkoj, a odrasla je na svjetionicima Sv. Andrija i Olipa. Majka je četvero djece i baka dvoje unučadi. Frizerka je i ima svoj salon, a kuha iz ljubavi
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.