1 min. čitanja

Gradonačelnik čestitao Zlarinjanima 100 godina turizma - Zlarin je pojam mira, ugode, prirodnih ljepota...

Gradonačelnik čestitao Zlarinjanima 100 godina turizma - Zlarin je pojam mira, ugode, prirodnih ljepota...
Zlarin - Foto: Nikolina Budimir / Youtube / Screenshot

Svečana obilježavanje obljetnice pod nazivom ‘100 godina zlarinskog turizma’ održat će se večeras, u četvrtak, pred kućom Šare Hrvatskog centra koralja s početkom u 20 sati.

Ovom prigodom odat će se počast svim sudionicima koji su još davne 1922. godine osnovali ‘Društvo za poljepšavanje i promet strancima’ nakon čega je uslijedio niz turističkih aktivnosti koje su obilježile budući razvoj otoka. Od prvih vila i pansiona, izleta s brodom Nirvana, taverni i restorana, gradnje hotela, kupališta, tiskanja turističke brošure i razglednica do organiziranja raznih kulturno-zabavnih manifestacija, u sto godina Zlarin je doživio i preživio mnogobrojne prepreke.

Ipak, običaji i bogata kulturna baština se sačuvala te i danas kroz brojna društva i organizacije Zlarinjani s ljubavlju rade na napretku i obogaćivanju otoka, piše Šibenski portal.

Gradonačelnik Željko Burić čestitao je 100. godišnjicu turizma svim Zlarinjanima, a osobito onima čija je djelatnost vezana uz turizam, na kontinuitetu i kvaliteti koju su uspjeli izgraditi.

– Stanovnicima diljem naše domovine, također i inozemnim gostima, Zlarin je pojam mira, ugode, prirodnih ljepota, kulture, tradicije i gostoljubivih domaćina. Na tom tragu vam želimo uspjeh i u narednih 100 godina, a vjerujemo da će i nove investicije, kao što je Hrvatski centar koralja, pridonijeti da se i Zlarin i koraljarstvo po kojemu je poseban, još bolje pozicionira na karti hrvatskih bisera – poručio je gradonačelnik Burić.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.