1 min. čitanja

Gradonačelnica Malog Lošinja: “Mrtvaška nema veze s Jadrankom i prenamjenom zemljišta!”

Gradonačelnica Malog Lošinja: “Mrtvaška nema veze s Jadrankom i prenamjenom zemljišta!”
Foto: PGŽ

Što će biti s projektom luke Mrtvaška, za koju građani Ilovika tvrde da im zagorčava život i prijavljuju je institucijama EU zbog sumnje u korupciju? Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić tvrdi da korupcije nema i kaže da je riječ o projektu koji je važan za cijeli otok Lošinj i za druge sjevernojadranske otoke.

Na luku će se nadovezati državna cesta vrijedna 150 milijuna kuna, koju će financirati država.

Je li upravo cesta ključ projekta, odnosno je li u pozadini projekta upravo želja za izgradnjom infrastrukture i prenamjenom negrađevinskog i neplodnog zemljišta na jugu otoka u skupe građevinske terene?

– To demantiram, GUP se može mijenjati samo na županijskoj razni, a to se čini vrlo rijetko i samo ako je postojeće građevinsko zemljište privedeno svrsi – odgovara Kučić.

Podršku projektu dale su i stranke vladajuće koalicije u Gradskom vijeću, a gradonačelnica odbacuje tvrdnju da je Grad pokušao dati otkaz svojoj djelatnici, inače čelnici HSLS-a, zbog toga što ta stranka ne podržava projekt. – Te dvije stvari nemaju veze, mi smo samo pokrenuli disciplinski proces protiv gospođe Fuks, poštujemo odluku suda i ona je vraćena na posao.

Kučić demantira i tezu da je projekt Mrtvaška povezan s interesima hotelske kuće Jadranka, koju kontroliraju obitelji Filipović i Perenčević, a čiji je član Mihajlo Perenčević završio pod britanskim sankcijama zbog svojih ruskih veza. Uvjerena je da će dijalogom riješiti nesporazum s Ilovčanima i tvrdi da ne postoji nikakva šansa da Europska unija odustane od projekta, piše N1.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.