1 min. čitanja

Gradi se odmorište uz arheološki lokalitet Rižinice

Gradi se odmorište uz arheološki lokalitet Rižinice
Foto: MHAS

SOLIN – Otvoreni su radovi na izgradnji odmorišta uz arheološki lokalitet Rižinice u Solinu. Radovi su dio projekta obnove županijske ceste, čime će ovaj važan lokalitet postati pristupačniji za posjetitelje.

Provedbom ovoga projekta izgradit će se adekvatan pristup lokalitetu, čime će on postati dostupan svim posjetiteljima, naglasio je ravnatelj Županijske uprave za ceste Petar Škorić.

– Osim samoga prilaza, lokalitet će se oplemeniti ambijentalnom rasvjetom, urbanom i komunalnom opremom te multimedijom. Time će se Rižinice integrirati ponudu kulturnog turizma grada Solina te će se doprinijeti poboljšanju općeg stanja očuvanosti i dostupnosti ovog zaštićenog kulturnog dobra – rekao je Škorić.

O navedenom lokalitetu skrbi Muzej hrvatskih arheoloških spomenika, čiji je ravnatelj Miroslav Katić naglasio kako će se ovaj prostor u budućnosti još više oplemeniti.

Foto: SDŽ

– Građani Solina dobit će jedan novi prostor uz jedan prekrasan neotkriveni vodotok, uz drvored i prirodu, a moći će doći i do vrlo važnih povijesnih i kulturnih točaka grada Solina – istaknuo je.

Riječ je, inače, o zajedničkom projektu ŽUC-a i Grada Solina, koji se provodi kroz Interreg IPA Program prekogranične suradnje Hrvatske, BiH i Crne Gore. Vrijednost radova je 2,3 milijuna kuna.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.