2 min. čitanja

Grad Zadar napokon pokrenuo svoju Facebook stranicu i o tome u 2022. svečano obavijestio javnost

Grad Zadar napokon pokrenuo svoju Facebook stranicu i o tome u 2022. svečano obavijestio javnost
Foto: Google Maps / Screenshot

ZADAR – Četiri mjeseca nakon što smo objavili članak u kojem smo im postavili pitanje: “Zašto peti najveći grad u državi i drugi najveći u Dalmaciji službeno ne postoji na društvenim mrežama?”, Zadar koji ima više zaposlenih u službama koji se bave odnosima s javnošću otvorio je Facebook stranicu.

Sve važne informacije i obavijesti o aktivnostima u gradu, radovima i projektima kako upravnih odjela tako i ustanova i trgovačkih društva iz svog područja djelovanja mogu se pratiti i na ovoj društvenoj mreži, poručuju.

– Cilj je gradsku upravu učiniti još dostupnijom građanima te doći do još većeg broja ljudi kako bi ih se pravovremeno informiralo o svemu što se u gradu događa, što je važno ili može utjecati na svakodnevni život građana.

Ovo je ujedno još jedan kanal putem kojeg se građani mogu obratiti gradskoj upravi sa svojim upitima i   prijedlozima na koje će dobiti odgovor u što kraćem roku.

Baš kao i do sada, svi građani koji nisu na društvenim mrežama, i dalje se gradskoj upravi mogu obratiti pisanim putem, e-mailom ili pozivom stručnim službama – kazali su prilikom svečanog otvaranja Facebook stranice.

Podsjetimo, na naš upit prije četiri mjeseca, zašto to nisu uopće napravili do tad, odgovor je mnoge nasmijao, a kazali su, između ostalog, da “ne postoji zakonska obveza Grada da komunicira preko društvenih mreža”, odnosno da građani “mogu pitati gradonačelnika preko njegovog Facebook profila”

Srećom, netko je naše pitanje, bolje ikad nego nikad, shvatio ozbiljno i odvažio se ne biti lijen, pa otvorio barem službenu stranicu na Facebooku. Pa, drago mi je da smo pomogli službenicima za informiranje u Gradu Zadru. Nema na čemu!

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Službenicima Grada Zadra se ne da otvarati profile na društvenim mrežama jer “ne moraju po zakonu”
Zašto peti najveći grad u državi i drugi najveći u Dalmaciji službeno ne postoji na društvenim mrežama?
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.