2 min. čitanja

U Umagu dodijeljene rekordne stipendije za deficitarna zanimanja - do 5000 eura!

U Umagu dodijeljene rekordne stipendije za deficitarna zanimanja - do 5000 eura!
Foto: Grad Umag

UMAG - Grad Umag dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja ne samo svojim građanima, već studentima iz cijele Hrvatske, a odskače po iznosima koji dosežu i 5000 eura godišnje!

Grad Umag, ne bi li privukao studente iz cijele Istre i Hrvatske za deficitarna zanimanja u javnom sektoru na području grada Umaga, raspisao je natječaj s rekordnim stipendijama do 5000 eura godišnje.

Posebnost ovih stipendija je također da su one praktično raspoložive kroz cijelu godinu do ispunjenja kvote te da se zainteresirani studenti mogu javiti u gradsku upravu neovisno o godini studija i mjestu prebivališta.

Deficitarna zanimanja na području grada Umaga trenutno obuhvaćaju studij medicine i sestrinstva te studij informatike - nastavnički smjer, matematike - nastavnički smjer, biologije - nastavnički smjer i učiteljski studij. Studij medicine i sestrinstva uvršten je u prvu kategoriju do 5000 eura, dok stipendije za ostale deficitarne studijske programe iznose 3500 eura godišnje. Navedenim stipendijama promovira se politika promišljanja budućnosti i sigurnih javnih usluga za građane Umaga, priopćili su iz Grada.

Posebnost umaških stipendija jest da su iste dostupne svim studentima s područja Istre i Hrvatske, a ne samo grada Umaga, uz uvjet da na području grada Umaga rade onoliko godina koliko su primali stipendije. Grad će studentima nakon završetka studija i zapošljavanja u Umagu, kroz poticajne mjere bodovanja, omogućiti kupnju POS-stanova što predstavlja, uz postojeću mjeru besplatnih vrtića, konkretan način osiguravanja uvjeta i perspektive za mlade obitelji čija su zanimanja na korist cijele zajednice.

Osim navedenih stipendija, 3. siječnja 2023. godine, gradonačelnik Vili Bassanese, zajedno sa svojim zamjenicima Florianom Bassanese Radin i Maurom Jurmanom, službeno je studentima dodijelio i redovne stipendije u rasponu od 1000 do 1200 eura te potpore za troje studenata od 1330 eura.

Gradonačelnik je čestitao svim studentima te posebno istaknuo potrebu za stipendijama za deficitarna zanimanja koja su dio politike mladih, odnosno demografske i politike održivog društvenog razvoja grada Umaga, stoji na stranicama Grada.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 104 stipendije za učenike i studente
Dubrovačko-neretvanska županija u školskoj i akademskoj godini 2022./2023. stipendirat će ukupno 104 učenika i studenata, za što je u proračunu osigurano gotovo milijun kuna, a ugovore je u utorak potpisao župan Nikola Dobroslavić. - Županija, zbog potrebe za stručnim medicinskim kadrom, ukupno sti…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.