1 min. čitanja

Grad Šibenik stanarima gradske jezgre sufinancira polovinu iznosa obnove fasada i krovišta

Grad Šibenik stanarima gradske jezgre sufinancira polovinu iznosa obnove fasada i krovišta
Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK – Grad Šibenik objavio je Javni poziv za sufinanciranje mjera obnove fasada i krovišta u obiteljskim kućama i stambenim zgradama na području stare gradske jezgre Grada Šibenika. Programom „Stara gradska jezgra – obnova fasada i krovišta“ nastoji se potaknuti sanacija fasada i krovišta.

– Ovo je jedan u nizu projekata Grada Šibenika kojemu je cilj potpora stanarima zaštićene povijesne gradske jezgre. Prošle godine Grad Šibenik sufinancirao je nabavu i ugradnju nove, energetski učinkovite drvene vanjske stolarije na deset objekata u šibenskoj jezgri, a sada subvencioniramo obnovu fasada i krovišta. Obnovom se doprinosi imidžu Grada Šibenika kao poželjne  turističke destinacije koja se bazira na očuvanju prirodnih ljepota i zdravog okoliša. Osim toga kroz program obnove fasade i krovišta, doprinijet će se ljepšem izgledu gradskih ulica i pozitivno djelovati na porast stalnog stanovanja u staroj jezgri – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Program „Stara gradska jezgra – obnova fasada i krovišta“ ima izrazito pozitivne konotacije: ušteda energije, dulji životni vijek objekata, zaštita okoliša, jačanje domaće komponente potražnje, poticanje lokalnog gospodarstva i smanjenje nezaposlenosti.

Grad Šibenik subvencionira do 50% ukupne cijene prihvaćenih troškova obnove objekta na kojem je planirana obnova fasada i krovišta. Maksimalan iznos sufinanciranja koji jedan korisnik  može ostvariti iznosi 200.000,00 kn uključujući PDV, odnosno najviše 50% ukupne cijene prihvaćenih troškova obnove objekta.

Rok za prijavu na Javni poziv je do 26. siječnja 2021. godine.

Sve uvjete Javnog poziva možete pronaći na POVEZNICI.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.