1 min. čitanja

Grad Šibenik opet traži prijevoznika za brodske linije do Martinske i Jadrije

Grad Šibenik opet traži prijevoznika za brodske linije do Martinske i Jadrije
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – Grad Šibenik objavio je Poziv na dostavu ponuda za nabavu usluge brodskog prijevoza putnika kružnom brodskom linijom Šibenik – Martinska, te linijom Šibenik – Jadrija.

Na ovaj način treću godinu zaredom nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu i efikasnu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu.

Usluga brodskog prijevoza putnika vršit će se  u razdoblju od 15.06.2021. do 15.09.2021. godine.

Kružna brodska linija plovit će na relaciji: Mandalina – Šibenik  – Martinska – Šibenik  – Mandalina. Brodska linija Šibenik – Jadrija plovit će na relaciji: Šibenik – Jadrija – Šibenik.

Definirane su i cijene karata koje će iznositi 7,00 kn za kartu u jednom smjeru, 10,00 kn za povratnu, a  bit će moguće i kupiti mjesečnu kartu po cijeni od 200,00 kn za kružnu brodsku liniju Šibenik – Martinska.

Brodska linija Šibenik – Jadrija ima definiranu cijenu od 10,00 kn za kartu u jednom smjeru, dok cijena povratne karte iznosi 16,00 kn. Djeci do 6 godina starosti osiguran je besplatan prijevoz. Prijevoz putnika obavljat će se prema redu plovidbe kako je i navedeno u prilogu Poziva na dostavu ponuda.

Kako bi građani bili što zadovoljniji uslugom, Grad Šibenik proveo je i savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u sklopu kojeg su građani mogli iznijeti svoje prijedloge u svezi termina polaska linija ili cijene ljetne karte. Od ukupno tri prijedloga pristigla u sklopu provedenog savjetovanja, Grad Šibenik prihvatio je dva.

Zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i  rasterećenje cestovnog prometa, s naglaskom na javni prijevoz, glavni su razlozi  ponovne uspostave brodske  linije, koja se pokazala i kao odlična nadopuna turističkoj ponudi.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.