2 min. čitanja

Grad Šibenik objavio Proračun u malom za 2022. godinu

Grad Šibenik objavio Proračun u malom za 2022. godinu
Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK – Grad Šibenik pripremio je i objavio vodič za građane „Proračun u malom“. Riječ je o brošuri koja ovaj kompleksan dokument nastoji približiti građanima te ih informirati o prirodi financiranja proračuna te o programima, projektima i aktivnostima koje gradska uprava planira realizirati.

Proračun Grada Šibenika za 2022. godinu iznosi 430.740.000,00 kuna te objedinjuje planove proračunskih korisnika s planom koji provode upravna tijela Grada Šibenika. U brošuri “Proračun u malom” moguće je na jednostavan i brz način pronaći sve važne informacije o proračunu, načinu prikupljanja sredstava te pregledu na što se sve sredstva izdvajaju, poručuju iz šibenske gradske uprave.

– U ovoj godini završit ćemo obnovu tvrđave sv. Ivana, trećeg šibenskog bisera, izgradit ćemo Dječji vrtić „Ljubica“ u Crnici te urediti braniteljsku spomen-sobu na Baldekinu. Okončat ćemo projekt sanacije Gradske vijećnice te izgraditi novu rasvjetu na šibenskoj rivi. Značajno će se i ove godine ulagati u komunalnu infrastrukturu, ali i u energetsku obnovu škola, vrtića i sportskih objekata. U uvjetima neizvjesnog razvoja pandemije koja je obilježila i proteklo razdoblje, u 2022. godini nastavljamo odgovorno upravljati javnim financijama te prilagođavati svoje aktivnosti stvaranju preduvjeta za ukupni rast i razvoj grada Šibenika – izjavio je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Najveći udio Proračuna, 39 posto, čine aktivnosti na području društvenih djelatnosti, odnosno na području kulture, osnovnog školstva, predškolskog odgoja, sporta i organizacija civilnog društva.

U 2022. godini Grad Šibenik će dodijeliti i 40 studentskih stipendija, a povećana je i pomoć roditeljima za trećerođeno (i više) dijete koja iznosi ukupno 28.000,00 kuna. Grad će poboljšati materijalne uvjete u vrtićima, financirati nabavu radnih bilježnica za sve učenike gradskih osnovnih škola te financirati program produženog boravka za 12 razreda u sedam osnovnih škola. Nastavlja se provedba projekata pomoćnika u nastavi, osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva, Školski medni dan i zdrava prehrana za učenike, priopćili su iz gradske uprave.

Proračun u malom za 2022. godinu možete pogledati OVDJE.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.