1 min. čitanja

Grad Rovinj izdvaja preko 1,6 milijuna kuna za stipendije

Grad Rovinj izdvaja preko 1,6 milijuna kuna za stipendije
Foto: Grad Rovinj

ROVINJ - U srijedu se u Velikoj Sali Doma kulture održalo Svečano potpisivanje stipendija za učenike i studente za akademsku godinu 2022/2023.

Brojne je studente i učenike, kao i njihove roditelje, pozdravio gradonačelnik Marko Paliaga, koji im je ovom prilikom čestitao na postignutim uspjesima.

- Čast mi je danas pozdraviti Vas i čestitati Vam u ime Grada i u moje osobno ime na postignutom uspjehu kojeg ćemo zaokružiti svečanim činom potpisivanja stipendija. Ove su vam potpore dodijeljene, između ostalog, i kao priznanje za vaše dosadašnje rezultate.

Naš Grad prepoznaje važnost ulaganja u mlade, u njihovo obrazovanje i u njihovo aktivno uključivanje u javni život ove zajednice. Neka vam ovo priznanje bude motivacija da entuzijazmom i marljivošću nastavite nizati uspjehe na svom životnom putu - izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga, a čestitci učenicima pridružio se i zamjenik gradonačelnika David Modrušan. Svečanom je potpisivanju prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević.

Za potpore (stipendije) učenicima i studentima Grad Rovinj-Rovigno izdvaja ove godine 1.670.000 kuna za ukupno 147 stipendista, čime se nalazi na visokoj poziciji ljestvice gradova u Hrvatskoj po izdvajanju za stipendije

Osim  redovnih, nastavlja se stipendiranje studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja od javnog interesa za Grad Rovinj – Rovigno, te studenata slabijeg imovinskog stanja kojima se želi olakšati stjecanje prava na novčanu potporu.

Time je Grad Rovinj-Rovigno otišao još korak dalje u stupnju socijalne osjetljivosti te brizi za mlade kojima se trudi osiguravati što više standarde obrazovanja i naobrazbe.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.