2 min. čitanja

Grad Pula na deset dana ugostio 50 djece ukrajinskih branitelja

Grad Pula na deset dana ugostio 50 djece ukrajinskih branitelja
Foto: Grad Pula

PULA - Grad Pula u suradnji s Veleposlanstvom Ukrajine u Republici Hrvatskoj omogućio je desetodnevni boravak djeci iz Ukrajine među kojima su i mališani ukrajinskih branitelja.

U petak, 22. rujna 2023. godine na početku njihovog boravka u Puli, gradonačelnik Filip Zoričić u pratnji p.o. pročelnice Službe Gradonačelnika i Gradskog vijeća Ive Matanović posjetio je djecu u Resortu Splendid na Zlatnim Stijenama kako bi im zaželio ugodan boravak u Puli.

- S veseljem smo se odazvali zamolbi Veleposlanstva Ukrajine i sretan sam što vas možemo ugostiti u Puli. Želim vam da se dobro provedete, malo zaboravite na rat i upoznate ljepote našeg grada. U ime Grada Pule i moje osobno primite iskrenu sućut za sve žrtve koje nažalost podnosi ukrajinski narod u teškim trenucima za vašu predivnu zemlju - rekao je Filip Zoričić istaknuvši da nitko nema pravo oduzeti im njihovo djetinjstvo i da se svakoga dana istinski trebaju radovati životu.

Gotovo pedeset djece iz Ukrajine u pratnji odgojitelja stigla su iz Lavova, Harkiva, Kijeva, Zakarpatja i Luhanske oblasti te ostalih područja, a pripremljen im je sadržajan edukativni i zabavni program boravka prilagođen njihovom uzrastu.

Sve do 30. rujna u pratnji svojih voditelja posjetit će pulski Aquarium, NP Brijune, pulske znamenitosti i osnovne škole Vidikovac i Veli Vrh.

A u Komunalnoj palači gradonačelnik je ugostio profesorice kroatistike iz Lavova, dr. sc. Allu Tatarenko i dr. sc. Nataliju Horoz, koje su stigle u pratnji prof. Ive Lehunšek Panić te dr. sc. Silvije Graljuk s Katedre za ukrajinski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Profesorice iz Lavova izrazile su želju za ostvarenjem produktivne suradnje s Filozofskim fakultetom u Puli, s njihovim Odsjekom za kroatistiku i Katedrom za strane jezike, po uzoru na već uspostavljenu suradnju sa Sveučilištem u Zagrebu, Zadru i Osijeku.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.