2 min. čitanja

Grad Poreč uredio park za pse – Vau park Finida

Grad Poreč uredio park za pse – Vau park Finida
Foto: GP

POREČ – U svijetu se 4. listopada obilježava kao Svjetski dan zaštite životinja. Ovom se globalnom pokretu ove godine Grad Poreč pridružio na svoj način – dovršenjem uređenja parka za pse – Vau parka Finida. Gradski Upravni odjel za komunalni sustav uredio je te park u funkciju stavio 2018. godine, a sada su, zahvaljujući suradnji s udrugama za zaštitu životinja i prijedlozima građana, izvedeni dodatni radovi kako bi se dodatno podigla razina sigurnosti za sve korisnika parka i prolaznike te kvalitetniji i ugodniji boravak u parku.

U parku je izvršeno betoniranje baze postojeće zaštitne ograde s ciljem ispunjavanja postojećih rupa i sprječavanja nastanka novih rupa, kroz koje je bio moguć prolaz pasa izvan parka i kroz ogradu koja odjeljuje dvorište za male i velike pse. U prostoru prije parka izvedena je betonska ploča i postavljena fontana za pse, kojom je osigurana pitka voda za pse.

Foto: GP

Postavljena je i nova urbana oprema, koševi za otpatke i parkovne klupe za vlasnike pasa. Park je opremljen tablom s pravilima ponašanja u parku za pse i tablama koje označavaju odvojene prostore za male i velike pse. Pravila ponašanja kreirana su prema uputama udruga za zaštitu životinja.

Foto: GP

Uz rub zaštitne ograde parka, prema obližnjem parkiralištu i stambenim objektima, izvršena je sadnja žive ograde od lejlandskih čempresa (Cupressocypariss leylandii) visine 140-150 cm. Zelenilo je zasađeno s ciljem zaštite od buke okolnih urbanih područja te će u kombinaciji s postojećim visokim zelenilom služiti kao zaštitna barijera od buke. Drveće i grmlje ovako zasađeno u zbijenim skupinama i napravljeno od raznih vrsta zelenila čini idealnu barijeru, čime će se značajno poboljšati akustični uvjeti. Kako bi se osigurali uvjeti za optimalan rast i održavanje zelenog zida živice, izveden je i sustav navodnjavanja po sistemu kap po kap.

Foto: GP

Park za pse sada je opremljen sukladno smjernicama uređenja parkova takve vrste u svijetu čime je u potpunosti omogućen siguran i ugodan boravak korisnicima parka. Kod uređenja značajno se vodilo računa o okolnom urbanom području. U ovako uređenom parku se, u suradnji s udrugama za zaštitu životinja, mogu održavati edukativni programi kroz pokazne vježbe poslušnosti, predavanja na temu ponašanja pasa na javnim površinama i slično.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.