2 min. čitanja

Grad Labin nudi četiri parcele mladim obiteljima za izgradnju obiteljskih kuća

Grad Labin nudi četiri parcele mladim obiteljima za izgradnju obiteljskih kuća
Foto: Glas Istre / Parcele u naselju Marcilnica namijenjene mladim obiteljima

Grad Labin osigurava prve četiri parcele za mlade obitelji koje će sukladno propisanoj natječajnoj dokumentaciji dobiti mogućnost i veliki "vjetar u leđa" prilikom osamostaljivanja i realizacije onog najtežeg koraka, rješenja stambenog pitanja.

Demografija, mladi, poticaji i razne mogućnosti kojima se mlade želi zadržati u rodnim krajevima, teme su koje svakodnevno izlaze iz gotovo svakog kutka države, a mali je broj onih koji zaista nešto konkretno i čine na tom planu.

Svoja priznanja grada srednje veličine u Hrvatskoj, najboljeg upravo po pitanjima provođenja politika demografije, Labin ponovno opravdava te čini korak kakav su se rijetki usudili, a koji je rijetka prava, konkretna i direktna pomoć mladim obiteljima, piše Glas Istre.

Naime, na mrežnim stranicama Grada Labina službeno je objavljen javni natječaj namijenjen mladim obiteljima za prijavu za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Labina radi izgradnje obiteljske kuće. Ovim pozivom, Labin osigurava prve četiri parcele za mlade obitelji koje će sukladno propisanoj natječajnoj dokumentaciji dobiti mogućnost i veliki "vjetar u leđa" prilikom osamostaljivanja i realizacije onog najtežeg koraka, rješenja stambenog pitanja.

  • Objavom natječaja 1.rujna, osim samog olakšavanja mladima na putu do stvaranja doma za svoje obitelji, činimo i mnogo više. Brojne su demografske mjere koje već godinama provodimo, a ova mjera možda jest nesvakidašnja, no uzimajući u obzir koliko je pobudila interesa siguran sam kako je prava, konkretna i kako će osim ove četiri parcele iz pilot projekta, i u drugim dijelovima grada zaživjeti te nam uskoro donijeti brojne obiteljske kuće s našim mladim ljudima i njihovim potomcima. To je ono čemu težimo i čemu treba težiti - kazao je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.
  • Osiguravajući i realizirajući ovakve projekte uz sve one ostale poput novog vrtića, stvaramo jednu svjetliju budućnost za naše najmlađe. O ovoj mjeri dosta se pročulo i izvan državnih granica te smo sigurni kako će upravo Labin biti jedan od onih sredina koje će   svojim primjerom pokazati kako se pravim mjerama može zadržati mlade, omogućiti im da svoje snove ostvare doma, a siguran sam kako uz određene poticaje koje možemo i moramo osiguravati, nikome neće biti u cilju otići i napustiti rodni kraj - istaknuo je Glavičić. Javni natječaj je otvoren do 31. listopada.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Istarski grad daje svoje građevinske parcele gotovo besplatno! Prve četiri su spremne | | Morski HR
“Na mladima svijet ostaje”, dobro je poznata rečenica. Upravo su mladi vječna tema u Labinu, gradu koji već godinama nastoji poboljšati uvjete za mlade ljude pružajući im više kako b
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.