1 min. čitanja

Grad Labin kreće u rješavanje problema najezde divljih svinja

Grad Labin kreće u rješavanje problema najezde divljih svinja
Foto: Unsplash

LABIN – Sve učestaliji problem najezde crne divljači, konkretno divljih svinja na područjima koje pokriva Grad Labin i štete koju čine, povod je reakcije gradske uprave kako bi konkretnim mjerama ublažila i olakšala ovaj problem građanima Labina.

Susret gradonačelnika Glavičića sa zabrinutim sugrađanima potaknuo je organizaciju sastanka koji će gradonačelnik održati do kraja mjeseca s predstavnicima svih lovačkih društava na ovom području kako bi se pronašlo moguće rješenje.

Zajedničkim djelovanjem, donošenjem akta o djelovanju na područjima gdje nisu uspostavljena lovišta, nabavom dodatnih repelenata odnosno sredstava za odbijanje divljači, električnih pastira, pojačanim odstrjelom ili slično nastojat će se utjecati na sam broj divljih svinja ali i doprinijeti zaštiti ljudi i imovine, piše Glas Istre.

Uz opravdan strah sugrađana i štete koje se događaju, kroz naredni period i dobru suradnju s lovačkim društvima, uz veći angažman i podršku lokalne zajednice, kreće se u rješavanje problema koji je sve češći naročito na rubnim dijelovima grada.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.