1 min. čitanja

Grad košarke za košarku i sport svima! U Zadru promovirana košarka za osobe s invaliditetom

Grad košarke za košarku i sport svima! U Zadru promovirana košarka za osobe s invaliditetom
Foto:Pexels

ZADAR - Nisu svi te sreće da budu u potpunosti zdravi i mobilni, no to ne znači da se osobe s invaliditetom ne mogu uključiti u društvo i živjeti ispunjeno. Sport je jedan od najboljih načina za to!

Baš s ovim ciljem jučer je u Hotelijersko turističkoj i ugostiteljskoj školi te Ekonomsko-birotehničkoj i Trgovačkoj školi u Zadru održan program promocije košarke u kolicima i inkluzivne košarke. Inicijativu su organizirali Košarkaški klub osoba s invaliditetom i Hrvatski savez košarke u kolicima u suradnji sa školama kako bi učenicima predstavili čaroliju ovog sporta te potaknuli inkluziju u zajednici, javlja eZadar.

Na emotivan i inspirativan način, članovi su kluba na satu tjelesnog odgoja prezentirali osnovna pravila košarkaške igre u kolicima, a zatim su se i učenici mogli okušati u ovom sve samo ne laganom sportu i tako na jedan zaista lijep način obilježiti Svjetski dan osoba s invaliditetom.

U gradu koji toliko voli košarku zaista i priliči košarku približiti baš svima te direktno utjecati na stvaranje inkluzivnijeg društva, društva puno poštovanja prema svakom pojedincu i društva koje prepoznaje važnost sporta!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.