2 min. čitanja

Grad Dubrovnik osigurava obrok za sve osnovnoškolce

Grad Dubrovnik osigurava obrok za sve osnovnoškolce
Foto: Pixabay/Ilustracija

DUBROVNIK - Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima održao je u petak radni sastanak s ravnateljicama osnovnih škola kojima je Grad Dubrovnik osnivač na temu školskog obroka za sve učenike.

Sastanku su nazočile ravnateljice OŠ Ivana Gundulića Vedrana Elez, OŠ Montovjerna Lucija Vujicom, OŠ Lapad Nikolina Soko, OŠ Antuna Masle Roberta Soko, OŠ Marina Držića Veronika Šmanjak i OŠ Marina Getaldića Silvana Bjelovučić.

Nadležni upravni odjel zatražit će od Ministarstva znanosti i obrazovanja uputu o postupanju vezano uz odluku Vlade Republike Hrvatske o financiranju besplatnog školskog obroka za sve učenike osnovnih škola, usuglašeno je na sastanku.

S obzirom na postojeća prostorna ograničenja za pripremu i posluživanje jela za učenike, za svu djecu organizirat će se nutritivno vrijedni hladni obrok sukladno smjernicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, i to dok se ne steknu infrastrukturne i resorne mogućnosti za uvođenje toplog obroka.

Preduvjet ovoj mjeri je provođenje postupka javne nabave za dobavljača hrane, što je Grad Dubrovnik u obvezi kao jedinica lokalne samouprave. Organizacija produženog boravka za učenike prvih i drugih razreda neće biti obuhvaćena ovim izmjenama te će za njih uvjeti prehrane, odnosno toplog obroka i užine, ostati jednaki kao i dosada.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Pula će izdvojiti 220 tisuća kuna za besplatni obrok osnovnoškolcima slabije imovinske moći
Nakon što je premijer Plenković u utorak najavio da će država financirati jedan obrok dnevno svim osnovnoškolcima u Republici Hrvatskoj, Grad Pula pozdravio je najavu te osigurao sredstva za pokrivanje razlike u cijeni marende za pulske osnovnoškolce koji ostvaruju pravo na subvencionirani šk…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.