1 min. čitanja

Grad Dubrovnik dobitnik Povelje Saveza društava "Naša Djeca" Hrvatske za akciju "STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik"

Grad Dubrovnik dobitnik Povelje Saveza društava "Naša Djeca" Hrvatske za akciju "STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik"
Foto: Centar za mlade Dubrovnik

DUBROVNIK - Središnji nacionalni koordinacijski odbor akcije "Gradovi i općine prijetelji djece" dodijelio je Gradu Dubrovniku Povelju za uspješno provedenu naj akciju za djecu u 2022. pod nazivom "STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik", kojom je poboljšan i uljepšan život djece u Dubrovniku.

"STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik" zajednički su organizirali Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa svojim članicama Informatičkim klubom Futura i Jedriličarskim klubom Hydro.

Foto: Grad Dubrovnik

Cilj programa bio je da djeca kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme tijekom ljeta te da se potakne njihova vezanost za tehničku kulturu, STEM područje i moderne tehnologije. Radionice su bile otvorenog tipa, što znači da su roditelji i skrbnici mogli gledati ili sudjelovati na radionicama sa svojom djecom. Radionice u sklopu STEM ljeta u Centru za mlade Dubrovnik bile su besplatne za sve polaznike.

Program se odvijao u Centru za mlade Dubrovnik od 1. srpnja do 9. rujna 2022. Održale su se 23 radionice na kojima je sudjelovalo preko 200 djece. Program radionica bio je bogat i raznovrstan: LEGO igraonice, LEGO radionice „Obnovljivi izvori energije“, modelarstvo i pirografija, jedriličarsko modelarstvo, robotika i programiranje bez ekrana, radionice izrade elektro makete, 3D olovke i “Sam svoj elektro majstor”.

Naučene vještine se nastavljaju dalje nadograđivati na raznim radionicama iz područja tehničke kulture u Centru za mlade Dubrovnik.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.