3 min. čitanja

GORI DILJEM OBALE Požari od Velebita do Konavala!

GORI DILJEM OBALE Požari od Velebita do Konavala!
Foto: JVP Istra

Državni vatrogasno operativnicentar 193 izvijestio je o nizu vatrogasnih intervencija diljem obale. Trenutno gore požari od Velebita, pa sve do Konavala. Vatrogasci su na izmaku snaga...

Ličko-senjska županija / Zadarska županija

Dana 06. kolovoza požar sa područja Tulove Grede – Lovinac u Ličko-senjskoj županiji proširio se na područje Zadarske županije. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i gusta borova šuma na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu. Tijekom noći i jutra 12. kolovoza požarište su nadzirali vatrogasci DVD-a Lovinac, a zatim su 24 satno dežurstvo preuzeli vatrogasci iz IVP Zadar.

Požar otvorenog prostora Starigrad Paklenica (LAĐIN PORAT - KRAPICI). Na Požaru Bili DVD Starigrad -Paklenica I DVD Posedarje sa 3 vozila I 15 vatrogasaca I 2 AIR TRAKTORA. Kuće obranjene , Požar Ugašen .

Posted by Vatrogasci - 193 on Friday, August 12, 2022

Zadarska županija

Požar na otvorenom prostoru na Dugom Otoku (brdo Zaglav) za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 08. kolovoza pod nadzorom je gasitelja, a tijekom jutra 12. kolovoza SIVP Dugi Otok se povukao sa požarišta. U tijeku je dežurstvo od strane DVD-a Sali sa 15 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila.

Dana 08. kolovoza u 18:30 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na Ugljanu, Kali. Požarom je zahvaćena trava, makija i borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini.
Požar je lokaliziran 09. kolovoza, a na požarištu je i dalje organizirano dežurstvo od strane DVD  Kali – Kukljica.

Dana 12. kolovoza u 09:40 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Starigrada, Šilježetarica. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz SIVP Posedarje, DVD Posedarje i DVD Starigrad – Paklenica. Pored zemaljskih snaga, požar su gasila dva protupožarna zrakoplova Air Tractor.
Požar je ugašen u 15:35 sati.

Šibensko-kninska županija

Dana 08. kolovoza ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Polače, Podinarje. Požarom je zahvaćena makija i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 750 ha.

Na intervenciji gašenja požara tijekom dana 12. kolovoza angažirano je ukupno 57 vatrogasaca sa 23 vatrogasna vozila iz IVP Šibenik, IVP Split, JVP Knin te izvanredna dislokacija iz Karlovačke županije. Pored zemaljskih snaga, tijekom dana požar je gasio jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415. Tijekom noći na požarištu su angažirani vatrogasci iz IVP Šibenik, IVP Split i JVP Knin sa ukupno 13 vatrogasaca i 6 vatrogasnih vozila. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je zadobio ozljedu glave te je zbrinut od strane HMP. Ozlijeđeni vatrogasac je pripadnik DVD-a iz Karlovačke županije – izvanredne dislokacije.

Požar je i dalje aktivan, u jutarnjim satima zatraženo je angažiranje  protupožarnog zrakoplova Canadaira.

Dana 12. kolovoza u 14:57 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Đevrska i Varivoda. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 1,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 23 vatrogasca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP Vodice, DVD-a: Skradin, Sv. Juraj Kistanje, Vodice, Ervenik, Skradin i Dubravice. Protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je bio u povratku sa drugog požarišta, izvršio je bacanje vode na ovom požarištu.
Požar je ugašen u 18:32 sati.

Dubrovačko-neretvanska  županija

Dana 03. kolovoza tijekom jutarnjih sati požar iz Crne Gore prešao je na područje Republike Hrvatske kod mjesta Vitaljine iznad graničnog prijelaza. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na teško pristupačnom terenu. Tijekom dana 12. kolovoza na požarištu je organizirano dežurstvo od strane vatrogasaca iz JVP Konavle.

Dana 10. kolovoza JVP Dubrovačko Primorje zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Majkova, brdo Nepravić. Požarom je zahvaćeno mješovito raslinje na trenutno neprocijenjenoj većoj površini u graničnom području sa BiH.

Dana 12. kolovoza na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 96 vatrogasaca sa 24 vatrogasna vozila iz IVP Dubrovnik, JVP-a: Konavle, Dubrovačko Primorje, Dubrovački vatrogasci i DVD-a: Ston, Putnikovići, Ponikve, Kuna, Slano i Majkovi. Pored zemaljskih snaga, tijekom dana požar su gasila četiri protupožarna zrakoplova (tri Canadair-a i jedan Air Tractor).

Požar je i dalje aktivan a u jutarnjim satima zatraženo je angažiranje 2 protupožarna zrakoplova Canadaira.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.