6 min. čitanja

Uskoro kreće drugi Full Moon Jedriličarski Spektakl u Puli i Cresu

Uskoro kreće drugi Full Moon Jedriličarski Spektakl u Puli i Cresu
Foto: Mateo Gobo / HK Delfin

PULA / CRES - Jedriličarski klub Delfin iz Pule najavljuje jedriličarski spektakl 2. Full Moon regata koji će se održati 09. -12. ožujka 2023. godine u Puli i gradu Cres.

Ovu jedriličarsku poslasticu pokrenuli su prošle godine entuzijasti  jedriličarskog kluba Delfin iz Pule sa željom izgradnje prepoznatljive atraktivne regatne manifestacije krstaša vrsnim jedriličarima ali i svim zaljubljenicima u jedrenje, vjetar, more i dobru zabavu na obali.  Prošlogodišnje 1. izdanje privuklo je 56  zainteresiranih natjecateljskih timova i dvojaca. U drugom izdanju koje je pred nama za  manje od 30 dana organizatori su osmislili zanimljive regatne rute sa dvije regate i bogati program na obali koji će okupiti i brojne zaljubljenike dobre zabave.

Pristiglo je već 60-ak prijava

Interes za sudjelovanjem je do danas pokazalo 60tak natjecateljskih timova i dvojaca, a među prvim prijavama pojavile su se MAXI ljepotice CLEANSPORT ONE/ VOR 60 i MOLO LONGO/ tuttatrieste. Očekuju se prijave i ostalih MAXI jurilica, a prijave su pristigle i od manjih ali ne manje poznatih regatnih ljepotica na Jadranu kao što su GRINGO/Farr 40, ELAYA/Elan E5, KARPO/Elan 450, ERCO D'/ Archambault 40, FLY5/B. M. Race 38, LA RECESSION/B. First 50, ONE MORE TIME/More 40, JANA SO FARR/Farr 30 i brojni drugi. Prema najavama organizatori očekuju 100tinjak brodova na 2nd Full Moon Jedriličarskom Spektaklu, a prijave pristižu dnevno i sve prijave objavljuju onlive na stranicama:https://www.jkdelfin.hr/full-moon-regatta-entry-list/. U ovogodišnjem izdanju u prijavama na Full Moon je i skiper iz Južne Afrike, skiper i brod iz Engleske, a prema najavama očekuje se još međunarodnih zastavica.

Veći broj jedriličarki

Zanimljivost 2. Full Moon izdanja je da se u većem broju prijavilo i ženskih međunarodnih posada i skiperica. Jedriličarka Petra Kliba iz Pule okupila je međunarodni ženski tim koji će jedriti na Maxi Cleansport One. U timu su i Melannie & Steffi iz Njemačke koje su sa Petrom prejedrile regatu Newport – Hambourg na Xici 61stopa. Ostale jedriličarke stižu iz Švedske, Latvije, Austrije, Mađarske, Grčke i Bosne.

Iz Hrvatske drugi ženski tim voziti će Elan E4 /BELLA MIA pod skiperstvom Željne Labinjan koje su se i prošle godine natjecale na Full Moon regati. A organizatorica Full Moon Spektakla i predsjednica JK Delfin Sanja Vale Čupić skiperica je na IKIGAI /B. Match Race 35 te će regatavati kao dvojac.

Okupljajući se u Puli od 09.03.2023.  jedriličarke će prigodno proslaviti i Međunarodni Dan žena.

Jedrit će se dvije regate

U petak 10.03.2023. sa zalaskom sunca i  početkom u 18h jedriti će se noćna regata Pula – Np Brijuni – Pula. A u subotu 11.03.2023. s početkom u 7h starta navigacijska regata Pula – Cres. Regate se voze pojedinačno i tako će biti i proglašenje. MAXI će imati posebnu rutu. Skippers meeting će se održati u petak 10.03. u 15h za obje regate.

Regate se voze/notiraju po premjerima: ORC, IRC, OPEN (racer, cruising, vintage - stariji od 35 godina), dvojac i posade.

Foto: JK Delfin

Suradnja sa klubovima na Jadranu

Suorganizator Full Moon regate je JK Reful Cres koji u subotu organizira program proglašenja i večeru u Gradu Cres uz podršku Grada Cres, TZ Cres, županijske lučke uprave Cres te lokalnih poduzetnika sa Cresa.

U suorganizaciju Full Moon Spektakla se uključio i JK Croatia iz ACI Opatije  koji u petak ujutro organizira regatu Opatija – Pula Go On Full Moon Pula, zatim JK Mornik iz Slovenije koji u četvrtak organizira regatu Piran – Pula Go On Full Moon Pula te JK Uskok iz Zadra koji je Stop & Rest Point u trasferu sa juga na Full Moon Pula.

U planu je sportsko glazbeni edukativni i kulturno umjetnički program u četvrtak i petak u Puli

Očekuje se da će ovo biti jedan predivan organizacijski jedriličarski happening JK Delfina u Puli u suradnji sa brojnim klubovima, podršci lokalne zajednice te poduzetništva. Otvorenje je planirano uz Rock koncert - mlade glazbene talente Studia Čarobne frule u četvrtak te Ćakule pod jedrima uz goste jedriličare i anegdote regatnog svijeta. U petak nakon noćne regate proglasiti će se najuspješniji te se nakon toga program nastavlja u glazbenom i plesnom duhu koncertom NIGHT EXPRESS do ranih jutarnjih sati za sve jedriličare, posjetitelje, prijatelje dobre glazbe i veselog duha.

- S partnerskim klubovima, suradnjama gradimo prepoznatljivu jedriličarsku manifestaciju – Spektakl međunarodnog dometa. Za MAXI i veće jedrilice planiran je poseban START, a dodatnu atraktivnost regatnog duha nastojati ćemo dočarati live prijenosom noćne regate na rivi u pulskoj luci. Za natjecatelje izrađujemo unikatne nagrade, a za sve posjetitelje organiziramo besplatne koncerte u četvrtak i petak.  Intencija je  proširiti program Full Moon Spektakla, uključiti što veći broj zaintersiranih koji mogu ponuditi neke sadržaje zanimljive svima.

U praznom hodu regatnog kalendara u 3.mj. kao neprofitna udruga i sportski klub gradimo prepoznatljivi Jedriličarski Spektakl Full Moon Pula – Cres. JK Delfin je inicijator ali ovo je Spektakl svih klubova koji se uključuju, jedriličara, podržavatelja.... Falio nam je neki ovakav Jedriličarski SHOW i mi smo to uvidjeli, osmislili i pokrenuli. Dobra vibra je uz nas koja privlači dobre ljude koji podržavaju, pametne koji prepoznaju potencijal eventa za širu zajednicu, vrsne takmičare jedriličare i veselu ekipu na cijeli happening -  istaknula je Sanja Vale Čupić predsjednica JK Delfin.

Marketniškim akcijama, umrežavanjima i ulažući puno znanja organizator privlači ozbiljne pokrovitelje i takmičare. Organizirajući kulturno glazbeni i edukativni program JK Delfin stavlja naglasak na važnost uključivanja lokalne zajednice te će u tom smjeru nastaviti s informiranjem šire javnosti ne bi li Pula i Istra usvojili regatu kao svoju promotoricu ovog kraja.

- Kako je klubu namjera uključiti lokalnu zajednicu, od najmlađih do najstarijih zaljubljenika u more i jedrenje, u 2022g. pokrenuli smo kreativno umjetnički izazov "Pula pod jedrima by JK Delfin". Izazov u 2023. starta sa Full Moon Jedriličarskim Spektaklom i vrijedi za sve regate međunarodnog dometa koje JK Delfin organizira u 2023g. sa startom u pulskom arhipelagu. Pozivamo vrtiće, škole, udruge, umjetnike, fotografe, građane, sve koje fasciniraju puna jedra, more, mjesečina, regate i tamičarski duh da poprate regate u petak i subotu, pronađu svoju inspiraciju i izrade svoju umjetničku kreaciju, fotografiju, sliku, grupni ili pojedinačni rad, kreaciju koja može biti suvenir ili imati uporabnu vrijednost i možda u 2024g. biti nagrada jedriličarima na regatama. Možda budu radovi koje će se moći i prodati jedriličarima na regatama u 2024g., kao suvenir, ukoliko žele. Povezujemo sport i umjetnost, potičemo suradnje, kreativnost, podržavamo lokalne „umjetnike u duši” male i velike i želimo Pulu pod jedrima za sve generacije i kroz cijelu godinu dodali su iz JK Delfin. Proglašenje najuspješnijih radova uslijedit će na Jedriličarskoj noći 2023. godine.

Želja nam je da od Full moon regate stvorimo međunarodno prepoznatljivu sportsku manifestaciju i to u rangu s Rolex Middle Sea Race. Imamo kvalitetan tim ljudi u klubu koji je svakim danom sve brojniji te sve bogatiji potrebnim kompetencijama koje su temelj u daljnjim strateškim koracima da naš san postane realnost, da se o Full Moon Jedriličarskom Spektaklu Pula čuje u svim jedriličarskim krugovima diljem svijeta - istaknula je Vale Čupić.

Zahvaljujemo svim podržavateljima, a posebno lučkoj upravi Pula i ACI Pula koji su odmah podržali event omogućujući besplatne vezove natjecateljima tijekom regate. Marina Polesana nam je također pružila ruku dobrodošlice ukoliko bude trebalo. Ogroman podržavatelj u poslovnom razvoju eventa je tvrtka ADRINAUT, a u izradi vizuala AGD. Od starta je podršku dala i Optika Knez, El Pulari, tvrtka Company logistic, Atlantic Grupa, pizzeria Fiorelli, Night Express, Čarobna frula i dr. Izjavili su organizatori.   Event je velik nema startnine jer nismo htjeli lokalcima koji možda nisu u mogućnosti platiti ulaznicu na regatu uskratiti doživljaj Full Moon natjecanja. U sponzorstvo klubu i eventu pridružila se i tvrtka Yach Pool  by Jack Šurija, a podrška stiže i od lokalne uprave.

Svi koji su u mogućnosti dobrovoljan prilog za organizaciju Full Moon Spektakla mogu uplatiti na račun klub:  BAN: HR1423600001102516959; SWIFT CODE: ZABAHR2X; Opis: dobrovoljan prilog, donacija

Ovim putem klub poziva sve ljubitelje jedriličarskog sporta koji se još nisu prijaviti da se prijave OVDJE.

Prijave su otvorene do 09. ožujka 2023. godine.

- Od 09. ožujka vidimo se u Puli jer Sailing SHOW must GO ON. Natjecatelji, vidimo se 10. ožujka na startu u 18h! A vi svi ostali dođite i podržite natjecatelje, uživajte u spektaklu 1. live prijenosa pulske regate na obali. Ovakav jedriličarski Spektakl se ne propušta! - poručuju organizatori.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.