2 min. čitanja

Franković o Luci Dubrovnik: ''Pojedinci su htjeli zaraditi milijarde, ne mogu me kupiti''

Franković o Luci Dubrovnik: ''Pojedinci su htjeli zaraditi milijarde, ne mogu me kupiti''
Foto: Luka Dubrovnik

DUBROVNIK - Nakon što je Index danas objavio kako je gradonačelnik Dubrovnika "na meti istražitelja zbog sumnjivog preuzimanja Luke Dubrovnik", o svemu se oglasio i Mato Franković. Objavu je počeo u emotivnom tonu, poručivši kako je ponosan što je kupnjom dionica Luka postala vlasništvo građana.

Foto: Dubrovački dnevnik

-Obiteljsko srebro nikad se ne rasprodaje, već se čuva u nasljedstvo novim generacijama, a upravo strateškim promišljanjem ove gradske uprave u vlasništvo svih građana našeg Grada, osim Luke Dubrovnik stekli smo i TUP kao i brojnu drugu imovinu na području Grada - osvrnuo se gradonačelnik, piše Dubrovački dnevnik.

Također, ističe da nije pokleknuo pred raznim ponudama pojedinaca.

-Kupiti me ne mogu, ušutkati ne mogu jer interes ove gradske uprave je isključivo javni interes, a to je da sudbinu prostora Luke Dubrovnik kao i TUP-a određuju naši sugrađani. I takav, javni interes štiti ćemo unatoč partikularnim interesima pojedinaca koji su željeli zaraditi milijarde upravo na ova dva projekta - odgovorio je na optužbe.

-Vlasništvo nad Lukom vlasništvo je nad morskim ulazom u Grad i nad sudbinom upravljanja cruise turizmom u našem Gradu i upravo zbog toga kupnja dionica Luke Dubrovnik u budućnosti će se pokazati kao jedna od mojih najvećih ostavština - zaključio je Franković.

Tvrdi da nema informaciju kako DORH istražuje ''posve legitimnu kupnju dionica od drugog dioničkog društva Atlantske plovidbe'', ali ako ga budu pitali, na sve će, kaže, ''sa zadovoljstvom i ponosom'' odgovoriti.

Index je danas objavio da su mali dioničari, a i Luka Dubrovnik, oštećeni za oko 1.3 milijuna kuna načinom na koji je Grad došao do većinskog vlasništva Luke zbog čega je, kako saznaju, slučaj izazvao i pozornost Državnog odvjetništva.

Navodno je sporna činjenica što je UTD Ragusa platila 245.10 eura po dionici za Luku Dubrovnik, dok je Luka Dubrovnik po istoj dionici platila 828.34 eura, odnosno 3.38 puta skuplje u istoj transakciji.

Dubrovački dnevnik/V.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.