1 min. čitanja

Fotografija kruzera u pulskoj luci zraprepastila Puljane – Evo o čemu se radi

Fotografija kruzera u pulskoj luci zraprepastila Puljane – Evo o čemu se radi
Foto: Igor Popović / Glas Istre

PULA – Nedugo nakon što je u pulsku luku uplovio raskošni putnički brod Azamara Quest, oko njega se pojavila poveća tamna mrlja koja je izazvala zabrinutost kod građana misleći da je riječ o onečišćenju mora. Na društvenim mrežama se pojavila i fotografija iz zraka koja djeluje kao da je riječ o ispuštanju fekalija u more, ili nešto slično.

No, kako Glas Istre doznaje, ne radi se o ispuštanju ičega s broda, premda je ovo što se vidi na fotografiji povezano s Azamara Questom.

Naime, kako nam objašnjavaju iz Lučke uprave Pula, riječ je o zamućenju mora oko broda koje je izazvao mulj s dna uvale Vela Draga. To je potvrdio Zoran Rukavina iz Lučke uprave.

– Naime, zbog većeg gaza broda (6m) i dubine odnosno plitkosti unutarnjeg dijela luke (najveća dubina 13 m), zbog rada glavnog motora broda i okretanja elise normalna je situacija da se podigne mulj s dna – objašnjava Rukavina pa pritom dodaje da se to dogodi i pri podizanju sidrenog lanca ili pri njegovom ispiranju morem (u ovom slučaju brod je bio usidren pramčanim i krmenim sidrom).

Dakle, razloga za zabrinutost nema.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.