Fotograf ulovio kadar u kojem sivi sokol slijeće na leđa guske u letu

SVIJET - Sivi sokol sletio je na gusku gdje se zadržao nekoliko sekundi prije nego je odletio, a fotograf divljih životinja uspio je iskoristiti priliku kakva se pruža jednom u životu.

John Ovenden fotografirao je ptice na otoku u kanalu La Manche kada je uhvatio ovaj poseban kadar. Kaže da je bio zapanjen prizorom i "oduševljen što je uhvatio tako poseban trenutak". Ovenden ističe da sivi sokol nije napadao gusku.

- Guske su velike ptice i znaju se brinuti same za sebe - pojasnio je i dodao da se činilo kako guska nije bila nimalo uznemirena i samo je nastavila letjeti, prenosi PetaPixel.

Ovenden zime provodi fotografirajući ptice, a ljeta snimajući dupine, tunu i razne morske ptice. Divlje životinje fotografira od 1980-ih, a najbolje kadrove dijeli na Facebook stranici John Ovenden Photography.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Damir Zurub najbolji je svjetski podvodni fotograf | | Morski HR
Iz godine u godinu njegove fotografije osvajaju prva mjesta na svjetskim natjecanjima.Uz to što je svjetski prvak u podvodnoj fotografiji bavi se zaštitom prirode i čišćenjem podmorja u sklopu
Daily Mail uz fotografiju od Borisa Kačana piše o nevjerojatnom hrvatskom otoku u obliku otiska prsta | | Morski HR
O nevjerojatnom nenaseljenom hrvatskom otoku koji izgleda kao divovski otisak prsta - zahvaljujući nevjerojatnoj mreži suhozida koju su izgradili lokalni farmeri u 19. stoljeću piše Daily Mail, koji