2 min. čitanja

FOTO Zahuktali se 120 milijuna kuna vrijedni radovi na lučkoj infrastrukturi otoka Korčule

FOTO Zahuktali se 120 milijuna kuna vrijedni radovi na lučkoj infrastrukturi otoka Korčule
Foto: DNŽ

VELA LUKA – Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom obišao je u petak na Korčuli radove lučke infrastrukture vrijedne više od 120 milijuna kuna.

U Vela Luci je upriličen obilazak radova Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka, vrijednog više od 111 milijuna kuna, u pratnji ravnatelja ŽLU Vela Luka Borisa Žuvele kao i predstavnika izvođača radova te načelnice Katarine Gugić.

Foto: DNŽ

U sklopu projekta predviđeno je uređenje obalne trase u ukupnoj duljini od 515 metara, pri čemu će se izgraditi tri trajektna veza s ukupno raspoloživom operativnom zaobalnom površinom od 18 685 metara četvornih.

Foto: DNŽ

Izvođač radova, tvrtka Pomgrad Inženjering, u posao je uvedena 27. svibnja ove godine, nakon čega je odrađena mobilizacija strojeva i organizacija gradilišta te se započelo s izvođenjem radova.

Foto: DNŽ

Ukupna vrijednost projekta “Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka“ iznosi 111.2 milijuna kuna, od čega se čak 77.1 milijuna kuna sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”
Gotovi radovi na lukobranu Puntin.

Foto: DNŽ

Nakon PPT Vela Luka, župan Dobroslavić sa zamjenikom Cebalom i saborskim zastupnikom Bačićem, u pratnji ravnatelja ŽLU Korčula Ante Tvrdeića obišao je završene radove u slopu projekta “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula”. Riječ je o projektu vrijednom 10.5 milijuna kuna koji se 85 posto sufinancira iz sredstava EU dok je ostatak od 15 posto financiran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Foto: DNŽ

U sklopu projekta napravljeno je poboljšanje temeljnog tla, ojačanje i povezivanje konstrukcije lukobrana, uklanjanje neadekvatne školjere te je ugrađena i nova višeslojna školjera.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.