2 min. čitanja

FOTO/VIDEO Austrijanci se gliserom zabili u kamp, a nasukavanje nisu ni prijavili!

FOTO/VIDEO Austrijanci se gliserom zabili u kamp, a nasukavanje nisu ni prijavili!
Foto: Igor Karasi

MEDULIN - Zamislite ovaj scenarij, uživate u kampu i metar od vas izleti gliser! Eto to se dogodilo jučer gostima kampa u blizini Medulina.

Pulski fotograf Igor Karasi koji nam je ustupio ove snimke, kaže da su gliserom upravljani "ljetni kapetani" iz Austrije.

Svjedoci iz kampa s kojima smo imali priliku razgovarati, kažu da se sve dogodilo u sekundi, gliser se jednostavno stvorio tu pred ljudima i srećom u nesreći, nije bilo nastradalih.

Iz istarske policije, kao i Lučke kapetanije Pula nemaju zabilježen događaj, što znači da ovo nasukavanje, poput onog prije 4 dana u Novalji i brojnih drugih diljem obale, nisu niti prijavili.

Foto: Igor Karasi

Prema Pravilniku o sigurnosti plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske, zapovjednik pomorskog objekta dužan je bez odgode obavijestiti MRCC Rijeka putem obalne radiopostaje Plovputa d.o.o. na VHF radijskom kanalu 16, VHF DSC kanala 70, ili na besplatnom telefonskom broju – 195 (00 385 1 195) o svakoj nesreći ili nezgodi ili izvanrednom događaju koji utječe na sigurnost plovnog objekta, kao što je sudar, nasukavanje, oštećenje, kvar ili lom, naplavljivanje ili pomicanje tereta, svako oštećenje trupa ili oštećenje konstrukcije plovnog objekta, ili osoba na njemu. To sve mora obaviti u roku od 12 sati!

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Party brod Princ Kornata nevrijeme bacilo na stijene u luci Novalja - Vlasnik: “Od kud vam ta informacija?”
Nevrijeme je ovog vikenda napravilo priličnu štetu diljem obale, a bilo je i nasukavanja. Snimka jednog takvog stiže nam iz Novalje, a nasukao se već u medijima poznati party brod Princ Kornata. No vlasnik to nije htio priznati, dok mu nismo rekli da imamo snimku. Doznajemo od čitatelja
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.