2 min. čitanja

FOTO U Vinišću održan drugi plivački maraton

FOTO U Vinišću održan drugi plivački maraton
KDP Split

VINIŠĆE – U srijedu 22. lipnja u Vinišću je održan 2. Plivački maraton Vinišće koji je ove godine bio Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m, a cijelodnevno događanje u ovom predivnom srednjedalmatinskom mjestu završeno je večernjim koncertom grupe Dalmatino.

Na Dan antifašističke borbe od ranog jutra su u Vinišće pristizale velike grupe plivačica i plivača kako bi sudjelovali na 2. Plivačkom maratonu Vinišće koji se sastojao od utrka dužine 1500 m i 3000 m s tim da je naglasak bio na utrci na 3000 m u kojoj su se za naslov prvaka Hrvatske natjecali najbolji hrvatski daljinski plivači i plivačice.

KDP Split

Najuspješniji u ovoj utrci bili su Grgo Mujan (KDP Split) i Matea Sumajstorčić (KDPSR Poreč) ispred Patricka Eremije (KDP Primorje Rijeka) i Lucijane Lukšić (KDP Split) na drugom, odnosno Ante Caktaša (KDP POŠK Split) i Dine Volarević (KDP Donat Zadar) na trećem mjestu. Utrku na 3000 m završilo je ukupno 101 plivač i plivačica.

KDP Split

Na kraćoj dionici, onoj od 1500 m, dominirali su članovi splitskih klubova pa su tako do pobjede doplivali brat i sestra Jere i Kate Hribar iz Kluba daljinskog plivanja Split koji je sa Turističkom zajednicom Općine Marina priredio ovo natjecanje.

KDP Split

Drugo mjesto osvojili su Maroje Tonko Mladina iz Plivačkog kluba Jadran i još jedna Splićanka Dora Komšić, dok su na trećem mjestu završili Domagoj Granić i Lucija Pezelj (KDP Split). Utrku na 1500 m završilo je 58 plivačica i plivača. Uz natjecatelja koji su završili utrke sa starta je krenulo još petnaestak natjecatelja koji ove godine nisu stigli do cilja.

KDP Split

Kao veliki finale cijelodnevnog druženja u Vinišću uvečer je održan koncert grupe Dalmatino kojem je prisustvovalo više od 1200 gostiju. Ovaj koncert bio je zajednički dar Općine Marina i priređivača natjecanja svim sudionicima natjecanja kao i onima koji su posjetili Vinišće povodom održavanja 2. Plivačkog maratona Vinišće.

Foto: KDP Split

Za sam kraj, priređivači natjecanja najavili su treći plivački maraton Vinišće za 22. lipnja 2023. i pozvali sve zainteresirane da im se pridruže u još većem broju.

Krešimir Bošković

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.