2 min. čitanja

FOTO U Splitu obilježen Međunarodni dan civilne zaštite - Održana vježba "Varoš 2023"

FOTO U Splitu obilježen Međunarodni dan civilne zaštite - Održana vježba "Varoš 2023"
Foto: Grad Split službene stranice

SPLIT - Scenarij odigravanja vježbe obuhvatio je i spašavanje osoba zaglavljenih ispod vozila, a kojima je potom trebalo potrebno osigurati medicinsku pomoć i hitan prijevoz do KBC-a Split.

Uslijed enormnih količina padalina te nagiba terena, velike količine bujičnih voda slile su se s područja Park šume Marjan kroz područje Varoša sve do mora. Prodor vode ugrozio je normalno funkcioniranje života u tom djelu grada, mnogi objekti su poplavljeni, automobili oštećeni... - bio je to scenarij vježbe „Varoš 2023“ operativnih snaga civilne zaštite Grada Splita koje su u srijedu, povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite RH, demonstrirale svoju spremnost.

Scenarij odigravanja vježbe obuhvatio je i spašavanje osoba zaglavljenih ispod vozila, a kojima je potom trebalo potrebno osigurati medicinsku pomoć i hitan prijevoz do KBC-a Split.

Simulacija bujičnih voda izvršena je pomoću podzemnog hidranta ispuštanjem vode u smjeru pozicije spašavanja osobe zaglavljene ispod vozila. Nakon okončanja vježbe, koordinator Nenad Ružić izrazio je zadovoljstvo zbog demonstracije odgovornosti, stručnosti, visoke spremnosti reagiranja i koordiniranosti u zajedničkom djelovanju operativnih snaga.

Održana je i sjednica gradskog Stožera civilne zaštite koja je započela minutom šutnje za sve stradale pripadnike civilne zaštite.

Među ostalim, usvojene su aktivnosti vezane za provedbu mjera zaštite od požara na području Grada Splita za 2023. godinu, potom Plan uključenja svih subjekata koji svojim materijalno-ljudskim potencijalima mogu pridonijeti efikasnom gašenju mogućih požara te Plan motrenja, čuvanja i ophodnje otvorenih prostora i građevina na području grada, a za koje prijeti povećana opasnost od nastajanja i širenja požara, stoji na stranicama grada Splita.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.