2 min. čitanja

FOTO Stigla najvažnija vijest 'Mrdujske regate '

FOTO Stigla najvažnija vijest 'Mrdujske regate '
Foto: PR

„Vrijeme je na našoj strani“ kazuju sve prognostičke predikcije za ovaj tjedan, a ta je činjenica odmah potakla prijave posada na regatu. „Bablje ljeto“ se vraća na velika vrata i potrajat će do tjedna nakon Mrduje. Majice Mrduje koje se dobivaju uz prijavu na regatu, zlatne medalje za pobjednike dvoboja, i nikad veći broj pokala za najbolje u skupinama su već u klubu.

Centralni događaj Splitskog festivala jedrenja, 92. Mrdujska regata starta u ovu subotu 30.09. u 11 sati. Prijaviti se možete putem poveznice.

Foto: PR

Na prošlogodišnjoj Mrduji započeta inicijativa nazvana „100 dvoboja na Mrduji„ nakon odličnih reakcija i odziva jedriličara realizirat će se i ove godine. Kotizacija za manja plovila koja jedre u čak 9 skupina svedena je na simboličan iznos, uz poklon majicu Mrduje za izvršenu prijavu. Tako Mrduja i nadalje ostaje pristupačna i manjim plovilima i posadama. Po do sada pristiglim prijavama vidljivo je kako se prijavljuju svi ljubitelji mora, od obiteljskih posada i jedriličarskih družina kojima rezultat nije primarni cilj, do najbržih jedrilica na Jadranu. Svi oni će zajedriti zajedriti uživajući što su dio ovog najmasovnijeg jedriličarskog spektakla na našoj strani Jadrana.

Skupine su vraćene na one znane standarde koji se primjenjuju i na Barcolani. Za svakog pobjednika u jednom od 100 dvoboja na Mrduji organizator je osigurao zlatnu medalju, koju osvaja skiper svake od  posada koja prijavi interni dvoboj s drugom posadom iz svoje klase, a izazvana posada dvoboj prihvati. Izazovi će se kao i prošle godine komunicirati u posebnoj whatsapp grupi. Zlatne medalje će se dijeliti u subotu navečer prije dodjele pokala najboljima po skupinama, a feštu će zaokružiti koncert rock grupe Cortez.

U sklopu ovogodišnje Mrduje ponovno će se realizirati i humanitarni projekt "Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih športaša", kojim se prikupljaju sredstva za potrebite sportaše koji su tijekom ili nakon svoje sportske karijere ostali bez mogućnosti da vlastitim sredstvima ostvare osnovne uvjete egzistencije bilo stanovanja, liječenja, zapošljavanja, školovanja ili stručnog osposobljavanja.

Iako je Mrduja festival jedrenja, a ne klasična regata, za sudjelovanje će trebati ipak ispoštovati neka pravila, počevši od toga kako će se jedriti po «OPEN» sustavu razvrstavanja prema dužini preko svega od minimalno 5,5 metara, a zbog sigurnosti svi sudionici starosti ispod 16 godina starosti morat će nositi pojaseve za spašavanje. Pravo sudjelovanja neće imati jedrilice višetrupci, olimpijske klase i slične preinačene jedrilice, te one koje ne udovoljavaju minimalnim propisima sigurnosti, kao i jedrilice s trapezima.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.