1 min. čitanja

FOTO Spašavali par koji je zapeo na divljoj plaži

FOTO Spašavali par koji je zapeo na divljoj plaži
Foto: Ilustracija/Pixabay

MAKARSKA - Članovi HGSS stanice Makarska kasno sinoć spašavali su dvoje mlađih stranih državljana koji su precijenili svoje avanturističke sposobnosti, odlukom da se spuste na neuređenu plažu.

Makarski HGSS-ovci poziv u pomoć zaprimili su sinoć oko 20:40 sati. Pomoć je zatražilo dvoje mlađih stranih državljana koji su se tijekom dana spustili na neuređenu plažu nedaleko Kampa Čiste kod Živogošća. Tamo su dočekali večer i shvatili da se zbog 10 metara visoke litice, valova i mraka ne mogu vratiti do svog automobila zbog čega su pozvali HGSS-ovce u pomoć.

Foto: Facebook/HGSS Stanica Makarska

Odmah po dojavi na teren izlazi 9 spašavatelja koji u međuvremenu doznaju od MRCC-a Rijeka kako se dvojac nalazi dvije uvale južnije od Kampa Čiste. Dolaskom u Živogošće, spašavatelji ih brzo pronalaze, srećom neozlijeđene, no uplašene. Dvojac je sigurno podignut s nepristupačne plaže do automobila.

Ova je priča na sreću imala pozitivan ishod, no isto tako trebala bi biti upozorenje svima koji planiraju kupanje na divljim, nepristupačnim plažama, da se ne upuštaju u takve avanture ukoliko nisu svjesni svojih mogućnosti.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.