2 min. čitanja

FOTO Sjećate li se kuće u moru na Pašmanu? Još je tamo!

FOTO Sjećate li se kuće u moru  na Pašmanu? Još je tamo!
Foto: Čitatelji

TKON - S Tkona na otoku Pašmanu stižu nam fotografije kuće koja nije sagrađena UZ more, nego doslovno U moru!

- Prva "kuća" sa palmama ispred stoji već duže vrime, a isto je sagrađena direktno u more. Ustvari, i nije "kuća" i onom pravom značenju te rječi, nego je nekakvo "stepenište" s podrumom ili nekim sličnim prostorom. Ali ne daj Bože staviti nogu na taj dio plaže - to je njegovo, to je ON napravio - žali se čitateljica.

- Ali još gora je ona nova "stina", koja stoji u moru. Da, točno U moru! Svi Kunjani (ja to nisan, samo jako volin i redovito dokazim za Kunj - Tkon) se pitaju, ko je to dozvolio i kako nitko živ tog čovjeka ne dira?!?

Naravno da se priča da je čovjek sve dozvole kupio, jer je navodno radio u Francuskoj. Je li to istina, ne znam, ali znam, da je u poslidnih tri godina posvojatao veliki dio plaže. Otkud on to smije i zašto je nedodirljiv? Istražite, molim vas. Radi se o plaži Vruljice, koja se dobro vidi s trajekta, koji dolazi na Tkon iz Biograda, to van je sa desne strane od luke, ne možete promašiti! - pojašnjava nam.

I doista, radi se o katastarskoj čestici, čiji su vlasnici dvoje francuskih državljana.

Foto: Google Earth

O ovome je slučaju, naime, u srpnju upozoravao predsjednik SDP-a Zadarske županije i županijski vijećnik Jure Zubčić.

- Općina Tkon. Građevinska dozvola iz 2018. Prijava gradilišta iz 2021. A na županijskim stranicama nigdje imena članova Povjerenstva za određivanje granice pomorskog dobra. Možemo li svi dignuti kuću u moru i legalizirati? - pita se Jure Zubčić.

S obzirom da u novome Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama vrlo jasno stoji da se ovakvo što nipošto ne može legalizirati, ostaje samo za vidjeti kad će i tko srušiti ovo ruglo. Država ili vlasnik? Naravno, o vlasnikovom trošku!

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.