3 min. čitanja

FOTO Sjajna atmosfera na Otvorenom kupu otoka Pašmana u podvodnom ribolovu

FOTO Sjajna atmosfera na Otvorenom kupu otoka Pašmana u podvodnom ribolovu
Foto: Submania

ŽDRELAC - KŠRM Submania i ŠRD Račina Ždrelac uz potporu Turističke zajednice Općine Pašman organizirali su pojedinačni Otvoreni kup otoka Pašmana u podvodnom  ribolovu i veliki gastro događaj. Program se odvijao kroz dva dana.

U petak 26. svibnja u bistrou Feral odvijala se registracija natjecatelja,  prezentacija partnera, sponzora i donatora, te prigodna zakuska za sve  okupljene. Natjecatelje je pozdravio i načelnik Općine Pašman gospodin  Krešimir Ćosić. Za natjecanje su se registrirali neki od natjecatelja poput  svjetskog rekordera u ronjenju na dah Vanja Peleš, Slaven Čubrić, člana  hrvatske reprezentacije u podvodnom ribolovu, Luka Ćoza, poznati podvodni  ribolovac, Enes Čerimagić, član hrvatske reprezentacije u ronjenju na dah.

Sljedećeg dana 27. svibnja u jutarnjim satima ribolovci su se okupili u Uvali  Polača, Ždrelac od kuda su svi zajedno krenuli prema ribolovnoj zoni  predvođeni komandnim brodom s kojeg je pri ulasku u zonu ribolova bacili  vijenac, te se minutom šutnje prisjetili svih preminulih podvodnih ribolovaca.

Pri popodnevnom povratku natjecatelja, izvagan je ulov pod stručnim  nadzorom glavnog suca Martina Čuline.

Prvim pobjednikom otvorenog Kupa otoka Pašmana proglašen je Luka Ćoza  (SRD Harpun) koji je uhvatio rekordnih 19 kila ribe, te osvojio ručno rađenu  pušku hrvatskog proizvođača, drugo mjesto zauzeo  je Vanja Peleš (KŠRM Submania) osvojivši karbonske listove za ronjenje hrvatskog proizvođača, treće mjesto osvojio je Slaven Ćubrić (DPS) čime je osvojio vrijedan poklon paket. Najveću ribu i trofejnog brancina  ulovio je Marin Marinković (SRD Zubatac) čime je ulovio IceyTek jaceru, a najnesretnijim ribolovcem proglašen je Mate Matak  (SRD Zubatac) koji je na nesreću izgubio bovu a primio je vrijedan poklon paket .

U klupskoj kategoriji KŠRM Submania pobjednici su:

Prvo mjesto osvojio je Vanja Peleš, drugo mjesto zauzeo je Mićo Diklić, dok je treće mjesto osvojio Danijel Kenfelja. Najveću ribu i trofejsnog zubaca ulovio je  Vanja Peleš, dok je najnesretnijim ribolovcem proglašen Romano Herek.

Nakon vaganja ribe započeo je kulinarski gastro događaj tijekom kojeg su  posjetitelji imali priliku kušati birana jela poznatog kuhara Tomislava  Karamarka.

U nastavku subotnjeg programa dodijeljene su medalje i bogate nagrade  natjecateljima koje su uručili načelnik Općine Pašmana Krešimir Ćosić,  predsjednik KŠRM Submania Ivica Pamuković, te predsjednik SRD Račina – Ždrelac Florijan Gauta.

Posjetitelji su posebno bili zainteresirani za tuna cutting show kojeg je priredio poznati majstor japanske kuhinje Nobuhito Okado, prilikom čega se rezala  cijela, svježe ulovljena tuna. Za prvi veliki predsezonski koncert na otoku  Pašmanu bio je zadužen poznati glazbenik Giuliano, te njegov bend Diktatori koji su priredili vrhunsku zabavu.

Cjelokupni događaj stvorio je nova prijateljstva, nove uspomene, poslovne  prilike te je uvelike obogatio sportsku, turističku, gastronomsku ponudu otoka  Pašmana.

Cijeli događaj bio je pod visokim pokroviteljstvom Općine Pašman i Turističke zajednice otoka Pašmana.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.