3 min. čitanja

FOTO Pulski policajci na moru spasili Svetog Nikolu i sretno ga doveli dječici

FOTO Pulski policajci na moru spasili Svetog Nikolu i sretno ga doveli dječici
Foto: PU istarska

PULA - U Puli je na Bunarinu na policijskom plovilu stigao Sveti Nikola, kojem su djelatnici pomorske policije pomogli nakon što se izgubio na moru, noseći poklone za svu dobru djecu. Policajce i Svetog Nikolu dočekali su mališani iz Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula, Down syndrom centra Pula, štićenici Kuće milosrđa u Majmajoli te djeca o kojoj brine udruga ''Naš san njihov osmjeh'', a Svetom Nikoli poklone je pomogao podijeliti načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot sa suradnicima.

Naime, Policijska uprava istarska je ponovno, nakon dvogodišnje stanke zbog Covida, u predblagdansko vrijeme organizirala humanitarnu akciju ''Budi nekom djetetu Sveti Nikola''.

Akcija je organizirana kako bi se djeci pokazalo da su im policijski službenici prijatelji, kojima se mogu obratiti u svakom trenutku.

- U svega tjedan dana naši policajci i policajke, djelatnice na šalterima, spremačice, kuharice i drugi djelatnici naše policijske uprave prikupili su oko 500 poklon paketa. Osim djelatnika policijske uprave, akciji su se odazvali i članovi Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra - rekao je načelnik Klabot i istaknuo kako ovakve humanitarne akcije nisu ništa novo za policijsku upravu.  

- Aktivno sudjelujemo u radu zajednice, uključujemo se i pomažemo gdje god možemo. Ovo su skromni darovi, ali su od srca i nadamo se da će djeci uljepšati blagdane - naglasio je načelnik policijske uprave.

Sveti Nikola, kojeg je za ovu priliku utjelovio pomoćnik načelnika za pomorsku policiju Postaje pomorske i aerodromske policije Pula-Pola Ecio Legović, dio paketa podijelio je djeci koja su ga dočekala na Bunarini, a potom je obišao mališane koji zbog svog zdravstvenog stanja nisu bili u mogućnosti prisustvovati dočeku.

U pratnji policijskih službenika posjetio je Školu za odgoj i obrazovanje Pula, a potom je poklone odnio i mališanima u Dječji dom Ruža Petrović te u udrugu ''Naš san njihov osmjeh'' kako bi se raspodijelili djeci o kojoj brine udruga. Budući da je imao još malo vremena, podružio se i s građanima koji su podnosili zahtjeve za nove dokumente te ih je, kao i djelatnice na šalterima, počastio bombonima.

Djelatnici Policijske uprave istarske i pripadnici Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra doista su se iskazali u prikupljanju poklona tako da će dio darova dobiti i štićenici Sigurne kuće Istra, dok će preostale paketiće dobiti djeca iz Centra Liče Faraguna Labin, koje će Sveti Nikola posjetiti sutra zajedno s djelatnicima Policijske postaje Labin.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.