2 min. čitanja

FOTO Ovo je naše podmorje: "Odbačene mreže i nakon više godina bespotrebno ubijaju ribu!"

FOTO Ovo je naše podmorje: "Odbačene mreže i nakon više godina bespotrebno ubijaju ribu!"
Foto: Đani Iglič

Mnogi smatraju da pretjerujemo u ekološkim objavama i dokumentiranom zagađenju mora, koje nije zaobišlo ni naš Jadran. No naprotiv, kao da smo mi ljudi, koji uz Jadran živimo, njegov virus, krvopije ili tumor sa željom da svog domaćina požderemo do kraja, dokazi u činjenici da o tome pišemo premalo, stižu nam iz dana u dan u vidokrug.

Naš suradnik i profesionalni ronilac iz Bibinja redovito u svojim zaronima svjedoči, ali i snima ono što se događa ispod površine.

Foto: Đani Iglič

- Za ljude koji ne vjeruju dok ne vide a radi se o ribarskim alatima koji su ostali u moru i potrebi njihovog uklanjanja. Ovdje se konkretno radi o mreži na pliči blizu Bonastera na Molatu i kako se iz slike vidi po obraštaju ova mreža je u moru po mojoj procjeni barem 3 ili više godina i još uvijek nažalost lovi tj.ubija ribu! - napominje Đani i slikama dokazuje ono o čemu govori.

Mogu li ribari koji izgube svoj ribarski alat biti barem toliko pošteni i savjesni da pozovu ronioce da ga neometano izvade? Može li čovjek koji se kune u more, barem sebi u ogledalo reći da ne laže? Zašto je "mali hrvacki ćovijek" i dalje najveća štetočina u Jadranu?

Foto: Đani Iglič

Odgovore prepuštamo morskim strujama i vama na razmišljanje...

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

OSVRT JURICE GAŠPARA Zašto je “mali hrvacki ćovijek” najveća štetočina u Jadranu? | | Morski HR
Od kad je ljudi i mora, ribarilo se, plovilo i koristilo morske blagodati. Od kad je škrinje i kapitalizma, krenulo se neumjereno grabiti. Najprije je “mali hrvacki ćovijek” krenuo krasti ek
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.