2 min. čitanja

FOTO Osposobljavanje vatrogasaca Istarske županije za spašavanje iz dubina i visina

FOTO Osposobljavanje vatrogasaca Istarske županije za spašavanje iz dubina i visina
Foto: HVZ

PULA - U Puli je provedeno osposobljavanje vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi Pula, Rovinj i Labin prema Programu osposobljavanja za spašavanje iz dubina i visina – I. stupanj

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Istarske županije provedeno je osposobljavanje vatrogasaca iz Istarske županije za spašavanje iz dubina i visina – I. stupanj Programa. Osposobljavanje je provedeno u vremenu od 13. do 17. veljače 2023. u Puli, za pripadnike javnih vatrogasnih postrojbi Pula, Rovinj i Labin.

Program u trajanju od 45 sati provodio se u prostorima i na poligonu Javne vatrogasne postrojbe Pula te na prikladnim lokacijama u gradu Puli. Program za I. stupanj sastoji se od 10 sati teorijske i 35 sati praktične nastave, a vještine vatrogasci stječu intenzivnim praktičnim uvježbavanjem i višestrukim ponavljanjem naučenih radnji.

Foto: HVZ

Ovo je prvo osposobljavanje po novom Programu osposobljavanja za spašavanje iz dubina i visina koji je donesen početkom veljače 2023., a proveli su ga instruktori Hrvatske vatrogasne zajednice.

Županijski vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac izrazio je zadovoljstvo s provedbom ovog osposobljavanja, angažmanom polaznika i instruktora te zahvalio Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici koja je omogućila provođenje Programa na području Istarske županije. Naglasio je da se ovim osposobljavanjem podiže operativna spremnost vatrogasnih postrojbi za spašavanje iz dubina i visina.

Posljednjeg dana osposobljavanja u Puli proveden je ispit završne provjere te su svi vatrogasci koji su uspješno savladali Program stekli osposobljenost za spasioca iz dubina i visina.

Osposobljavanje za spašavanje iz dubina i visina u Istarskoj županiji se nastavlja te se u vremenu od 20. do 24. veljače 2023. provodi u Umagu za pripadnike javnih vatrogasnih postrojbi Buzet, Pazin, Poreč i Umag.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.