2 min. čitanja

FOTO Održano ovogodišnje, 9. izdanje Festivala istarske supe

FOTO Održano ovogodišnje, 9. izdanje Festivala istarske supe
Foto: Grad Rovinj

ROVINJ/ROVINJSKO SELO - U petak je u Rovinjskom Selu održano ovogodišnje, 9. izdanje Festivala istarske supe.

Među 9 ekipa koje dolaze iz različitih dijelova Istre, najboljima su se pokazali “Čuvari istrijanskeh užanci” koji su pripremili najbolju tradicionalnu supu, ali i onu kreativu. Osim u ove dvije kategorije, proglašeni su i “najboljom kumpanijom”, što predstavlja novost ove godine, a birao se najbolje prezentiran i ekipiran tim.

- Posebno nas veseli što su večeras zastupljene ekipe iz cijele Istre. Sljedeća je godina jubilarna, pa za Festival pripremamo puno iznenađenja - kazao je Kristijan Damijanić, predsjednik Udruge Agrorovinj, organizatora ove manifestacije.

Osim za najbolje supe, kako tradicionalne tako i kreativne, podijeljene su zahvalnice svim sudionicima, kao i nagrada Sportskom ribolovnom društvu „Meduza“ iz Rovinja za najbolju supu po izboru publike na 2. Rovinjskom ljetnom festivalu istarske supe održanom uoči Dana grada Rovinja.

Kao što navodi pročelnik Upravnog odjela IŽ za kulturu i zavičajnost Vladimir Torbica, „istarska supa predstavlja kulturu i zavičajnost istarskog čovjeka“. Upravo je zato priprema istarske supe u procesu zaštite kao nematerijalno kulturno dobro, što će, između ostalog, biti predstavljeno iduće godine.

Punu podršku ovome projektu, dat će i Županija.

Festival se protezao u dvorani Doma kulture, kao i šatoru gdje je bilo postavljeno prijenosno ognjište kojega je izradio Vlado Cvitić, inače predsjednik Mjesnog odbora Rovinjsko Selo.

Brojne posjetitelje privukla je izrada bukaleta na lončarskom kolu, što su demonstrirali iz labinske tvrtke „Merania“.

Samu prostoriju Doma kulture oplemenili su svojim radovima učenici od 1. do 4. razreda područne OŠ Juraj Dobrila u Rovinjskom Selu, na temu istarske supe, vina i maslinovih ulja.

Ova već tradicionalna manifestacija održana je u organizaciji Agrorovinja, uz pomoć Mjesnog odbora Rovinjsko Selo i Udruženja obrtnika Grada Rovinja-Rovigno, te uz pokroviteljstvo Grada Rovinja-Rovigno, Istarske županije i TZ-a Grada Rovinja-Rovigno, javljaju iz Grada Rovinja.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.