1 min. čitanja

FOTO Održano jubilarno, deseto izdanje festivala sporta, zdravlja i aktivnog turizma "Vela Luka Outdoors"

FOTO Održano jubilarno, deseto izdanje festivala sporta, zdravlja i aktivnog turizma "Vela Luka Outdoors"
Foto: Boris Kačan, Anđela Šćepanović

VELA LUKA - Od četvrtka do nedjelje održano je jubilarno, deseto izdanje festivala sporta, zdravlja i aktivnog turizma „Vela Luka Outdoors“ koje je okupilo više od četiri stotine sudionika.

Uzbudljivi sportski program započeo je stand up comedy showom Josipa Škilje u četvrtak, a nastavljen je idućeg dana predstavljanjem monografije „Planine“ izdane povodom 150 godina Hrvatskog planinarskog društva, koju je u atriju Centra za kulturu prezentirao jedan od najuspješnijih svjetskih alpinista Stipe Božić.

Središnji, najuzbudljiviji dio programa - MTB utrka, Veli trail, Mali trail i Dječji đir održani su u subotu, uz popratne sadržaje slackline, penjački zid te BMX Challenge akrobacije koje su dodatno doprinijele dobroj sportskoj atmosferi u centru mjesta.

U MTB utrci sudjelovalo je 38 natjecatelja, u muškoj konkurenciji trasu dugu 31,5 km najbrže je odvozio Josip Bačić, drugi je stigao Ivan Vrcić dok je Ivo Govorko zauzeo treće mjesto. U ženskoj kategoriji prva je stazu prošla Andriana Čobanov, uslijedila je Tea Šarić, dok je treća stigla Antonia Bačić.

U Malom trailu od 11 km u muškoj kategoriji na cilj prvi je dotrčao Marin Koceić, drugi Tonći Borovac, dok je treće mjesto zauzeo Leo Zlokić. Od žena prva je stigla Jelena Surjan, potom Charlotte Farrow, a treća je dotrčala Marija Franetović.

U Velom trailu na dužini staze od 25 km prvo mjesto osvojio je Sandro Čičin-Šain, drugo mjesto Boško Novakovič, a Emanuel Baković zauzeo je treće. U ženskoj konkurenciji prva je na cilj dotrčala Daria Lazić, druga Tanja Budimir Bekan, dok je Mateja Videmšek stigla treća.

Nedjelja, posljednji dan uzbudljivog sportskog vikenda bila je rezervirana za tradicionalni izlet na Proizd.

Posebnu dimenziju događaju svojim je angažmanom dao velik broj volontera koji su duž staze hrabrili, navijali i pružili okrepu natjecateljima.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.