2 min. čitanja

FOTO Održani 15. Dani Korčulanskog maslinovog ulja - Svake godine sve je veći broj gostiju

FOTO Održani 15. Dani Korčulanskog maslinovog ulja - Svake godine sve je veći broj gostiju
Foto: Anđela Šćepanović

VELA LUKA - U Veloj Luci od 7.- 9. rujna održani su 15. Dani Korčulanskog maslinovog ulja. Glavni organizator manifestacije Udruga maslinara Vela Luka slavi ove godine 20 godina od svog osnutka i 15 godina održavanja ove međunarodne manifestacije koju svake godine posjećuje sve veći broj gostiju.

Foto: Anđela Šćepanović

Ovogodišnji program započeo je Feštom od uja na kojoj su posjetitelji u centru Vele Luke uživali u gasto večeri s maslinovim uljem, dobroj glazbi, bogatoj ponudi lokalnih OPG-ova i tradicionalnoj slastici Lumbliji.

Po prvi put u okviru manifestacije održana je vođena degustacijska tura za goste pod nazivom "Mirisi i okusi Vele Luke" koju je organizirala TZO Vela Luka na kojoj su sudionici mogli kušati Korčulansko maslinovo ulje i ostale domaće proizvode u lokalnim kušaonicama.

Na međunarodnom susretu, kao  stručnom dijelu manifestacije, uz predstavnicu Hrvatske gospodarske komore i Udruženja maslinara iz Bara, Crne Gore, predavači iz Ministarstva poljoprivrede i gosti iz Slovenije obradili su zanimljive teme, od utjecaja klimatskih promjena na maslinu i maslinovo ulje do zaštićenih oznaka kvalitete.

Ovom je prilikom predsjednik udruge Ranko Surjan predstavio rad Udruge maslinara Vela Luka u proteklih 20 godina. Ovogodišnja manifestacija završila je u opuštenoj atmosferi s tradicionalnim izletom sudionika na otočić Proizd.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.