3 min. čitanja

FOTO Održana tradicionalna manifestacijska regata La Mula de Parenzo

FOTO Održana tradicionalna manifestacijska regata La Mula de Parenzo
Foto: JK Horizont Poreč

POREČ – Jedriličarski klub Horizont iz Poreča organizirao je tradicionalnu 11. regatu La mula de Parenzo. Međunarodna manifestacija regata započela je u petak 28.09.2022. sa pokaznom regatom klase optimist koja se održala u porečkoj luci. Na pokaznoj regati sudjelovalo je 15-ak djece koja je ovo bila prva godina dana jedrenja. Najmlađi jedriličar je imao 7 godina. Najbolje plasirana djevojčica je Veronika iz JK Vega, a najbolje plasirani dječak i ujedno pobjednik je Franko Enriko Suarez iz JK Hotizont Poreč.

– Predivna je bila slika mladih jedriličara u Porečkoj luci kako hvataju vjetar i spretno upravljaju s svojim jedrilicama te se trude postići svoj prvi plasman na regati. A ujedno je bila i prava atrakcija za turiste i sve prolaznike – izjavio je predsjednik JK Horizont Poreč – Božidar Mihić.

Foto: JK Horizont Poreč

U subotu navečer se u prostorima JK Horizont održalo i avanturističko poučno predavanje Saša Fegić pod nazivom „Moj put oko svijeta” te druženje i razmjena jedriličarskih iskustva i priča iz dalekih zemalja i mora.

Saša Fegić – Foto: JK Horizont Poreč

U nedjelju je startala regata krstaša   koja se već šest godina boduje i za Argonaut kup – istarski kup krstaša koji organizira JK Delfin Pula. Regata se vodila pod WS Rules, a odvijala u nadležnosti HJS. Na regati se okupilo stotinjak jedriličara iz Hrvatske, Slovenije, jedriličar iz Australije i jedriličarka iz Engleske. Jedrilice su bile podijeljene u Grupe OPEN.  Sa promjenjivim vjetrom od 2 do 12 čv maestrala odjedrena su dva plova. Cilj je bio na ulazu u luku Poreč što je bila dodatna atraktivnost za gledatelje koji su slikali, snimali, a i navijali.

Foto: JK Horizont Poreč

Najbolje plasirani i najbrži brod regate je Dolce far Niente / Elan 340 pod kormilom Deana Armuša iz JK Horizont Poreč koji je na domaćem terenu izborio u jakoj konkurenciji 1.mj. ukupno.

Foto: JK Horizont Poreč

Posebno se istakla ženska posada koja se netom pred regatu skupila u šarolikom sastavu djeca i odrasli pod kormilom Sanja Vale Čupić na jedrilici IKIGAI/ B. Match Race 35 iz JK Delfin Pula koja je u svojoj grupi sa jedrilicama dužine 10,25m+ osvojila 1. mjesto.

Foto: JK Horizont Poreč

– Čestitamo svima na sudjelovanju, na plasmanu i na dobroj energiji koju sa nama dijele. Zahvaljujemo svim sponzorima – Grad Poreč, TZ Poreč, San Servolo, DAmijanić Vina, B2, Propaganda na podršci u organizaciji regate kjao i svim volonterima. Zahvala svim klubovima koji su podržali ovogodišnu tradicionalnu La mula de Parenzo manifestacijsku regatu. Veselimo se sljedećem susretu koji organiziramo u suradnji sa JK Delfin Pula pod nazivom Istra pod jedrima, 23.-25.09. 2022., a  kojim obilježavamo Dan Istarske županije  -izjavili su iz JK Horizont.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.