2 min. čitanja

FOTO Nagrada za najbolju dječju marku u Hrvatskoj u rukama mlade Porečanke

FOTO Nagrada za najbolju dječju marku u Hrvatskoj u rukama mlade Porečanke
Foto: Grad Poreč

POREČ - Nakon što je prije mjesec dana u Zagrebu primila nagradu kao autorica pobjedničkog rada na natječaju Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu koji je pretočen u poštansku marku Hrvatske pošte, učenica 7b razreda Osnovne škole Poreč Ema Bulić i njezini prijatelji iz razreda u petak su se počastili i prigodnom tortom. Torta sa pobjedničkom slikom marke bila je dar Grada Poreča-Parenzo kojim je gradonačelnik Loris Peršurić Emi i njezinim kolegama iz razreda i razrednici Jeleni Uher čestitao na ovom uspjehu.

Gradonačelnik je posjetio 7b tijekom nastave, a susretu su prisustvovale i ravnateljica Marija Mufić Santin i stručna suradnica Jasna Vučak, dok je bila spriječena doći mentorica, učiteljica likovnog Marija Cvitković-Nadenić.

Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje ove je godine, po petnaesti put, provela u osnovnim školama širom Hrvatske natječaj za odabir likovnog rješenja za dječju poštansku marku RH kojem je tema ovaj put glasila prijateljstvo. U natječaju je sudjelovala 161 osnovna škola iz cijele Hrvatske s gotovo tisuću učeničkih radova, a stručno povjerenstvo odabralo je 30 najuspješnijih učeničkih radova.

Najljepši među njima, koji je ujedno i predložak za dječju poštansku marku Prijateljstvo, djelo je upravo Eme Bulić, tada učenice 6. razreda Osnovne škole Poreč, koja je naslikala kad se dječja srca slože. Nova prigodna poštanska marka posvećena je dječjem stvaralaštvu, tema je prijateljstvo, a može ju se kupiti u poštanskim uredima i internetskoj trgovini od 15.rujna 2022. godine. Učiteljica i učenici rekli su kako su ponosni što je upravo rad njihove kolegice odabran kao idejno rješenje poštanske markice za 2022. godinu i imat će priliku tako putovati svijetom.

Ema je sa svojim prijateljima iz razreda bila na dodjeli nagrade - računala i pisača u Hrvatskoj pošti u Zagrebu, a dojmovi su još svježi, pa je i torta dobrodošla. Bila je to prilika za izlet u Zagreb, ako kako doznajemo, ovaj je razred izrazito uspješan, ostvaruju odlične rezultate i u drugim predmetima i sportskim natjecanjima.

- Ovakvi nas uspjesi uvijek  jako vesele jer na najbolji mogući način promovirate sebe i svoj grad. Posebno mi je drago čuti da imate i kao cijeli razred puno uspjeha i na drugim poljima i želim vam još puno uspjeha i da tako nastavite i dalje - rekao je gradonačelnik. Učenici su s gradonačelnikom porazgovarali i o drugim temama u gradu koje ih zanimaju, a prikazali su mu i prigodan video uradak.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.