2 min. čitanja

FOTO Milanović pripadnicima OSRH prije odlaska u Litvu: Čuvajte ugled, čast i reputaciju hrvatskih vojnika

FOTO Milanović pripadnicima OSRH prije odlaska u Litvu: Čuvajte ugled, čast i reputaciju hrvatskih vojnika
Foto: Ured predsjednika RH

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanom ispraćaju 3. hrvatskog kontingenta u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi (eFP BG-LTU).

Pripadnicima kontingenta, na svečanom ispraćaju u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji predsjednik Milanović poručio je da u Litvu idu čuvati ugled, čast i reputaciju hrvatskih vojnika.  

- Onih čiji ste slijednici, onih koji su se borili prije trideset godina. Vi ste jedina vojska unutar NATO-a koja ima iskustvo borbe na vlastitom teritoriju. U obrani vlastite zemlje. Nitko drugi to nema. To su oni koji su stajali prije vas i svi vi i mi stojimo na ramenima tih divova - istaknuo je Milanović.

Zanemarite dnevnu politiku, izjave europskih i hrvatskih lidera. Stječite znanja usavršavajte ona znanja koja imate jer tamo idete kao ljudi koji nešto znaju i nešto hoće. I nikada nemojte zaboraviti da je vaš prvi, ne i jedini, ali prvi i glavni zadatak – obrana hrvatske domovine, njezinih granica, ljudi, teritorija i demokratski izabrane vlasti. Sretan put i sretan povratak - zaključio je predsjednik Milanović.

Ukupni sastav 3. HRVCON-a je 180 pripadnika, a danas su iz vojarne u Petrinji 163 pripadnika Hrvatske vojske u Litvu ispratili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Zapovjedno operativnog središta brigadni general Ivan Turkalj, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Dražen Ressler, zapovjednik 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ bojnik Vlatko Klarić i zapovjednik 1. mehanizirane bojne „Gromovi“ bojnik Marko Krpan.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.