2 min. čitanja

FOTO Milanović na Internacionalnom Sajmu pršuta u Tinjanu: "Premali smo da bi se zadovoljili prosječnošću, moramo biti nadprosječni"

FOTO Milanović na Internacionalnom Sajmu pršuta u Tinjanu: "Premali smo da bi se zadovoljili prosječnošću, moramo biti nadprosječni"
Foto: Ured predsjednika RH

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u petak u Tinjanu na otvorenju Internacionalnog sajma pršuta „ISAP 2022“ na kojem je domaćinima i izlagačima poručio da u proizvodnji pršuta moramo biti natprosječni jer, kako je kazao, „to je priča u koju je uloženo veliko znanje koje se pretvara u unosan posao“.

- Cijela priča i cijeli projekt s pršutima je napredovao. Prije četrdeset godina to nije bio dobar proizvod. Danas je to vrhunski proizvod, proizvod izrazite razine dodane vrijednosti u odnosu na ono što se uloži i ono što se na kraju dobije. Premali smo da bismo si mogli priuštiti i poigravati se s prosječnošću. Moramo biti natprosječni. Taj proizvod nije bilo što – ta priča s pršutima je velika priča, to je velika kvaliteta i znanje koje se polako pretvara i u unosan posao. Država je iza toga stala i samo neka stoji još čvršće - rekao je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju na otvorenju sajma.

Osim predsjednika Milanovića izlagače sajma i njihove goste pozdravili su načelnik općine Tinjan Goran Hrvatin, župan Istarske županije Boris Miletić i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tugomir Majdak.

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu održava se od 2006. godine trećeg vikenda u listopadu i jedna od najvažnijih turističkih i gospodarskih manifestacija središnje Istre koju godišnje posjeti više od 25.000 posjetitelja. Na otvorenju sajma najuspješnijim pršutarima dodijeljene su plakete i priznanja za kvalitetu njihovih proizvoda, a nakon prigodnog programa predsjednik Milanović obišao je u pratnji domaćina izlagače sajma.

Uz predsjednika Milanovića bili su pročelnik Kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić i posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju izv. prof. dr. sc. Velibor Mačkić.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.