2 min. čitanja

FOTO KPA Rovinj organizirao eko-akciju čišćenja podmorja

FOTO KPA Rovinj organizirao eko-akciju čišćenja podmorja
Foto: Grad Rovinj

ROVINJ - Ove subote u organizaciji Kluba za podvodne aktivnosti Rovinj, tradicionalno je održana ekološka akcija čišćenja podmorja kojoj se pridružilo pedesetak sudionika.

Čistila se rovinjska uvala Valdibora, koju su u posljednjoj eko-akciji čistili prije pet godina.

Navedeno su područje zajedničkim snagama čistili rovinjski ronioci i njihovi gosti, ronioci istarskih ronilačkih klubova, kao i jednog slovenskog, a pronađeno je preko 500 kilograma otpada, pri čemu prednjači željezo i staklo.

Otpad su izbrojali i popisali djelatnici Centra za istraživanje mora Instituta “Ruđer Bošković” iz Rovinja, a otpremili iz Komunalnog servisa Rovinj.

Nakon još jedne uspješno odrađene akcije, sudionici su se okupili ispred prostorija rovinjskog Kluba gdje im je bio osiguran ručak.

Akcija čišćenja podmorja održana je pod pokroviteljstvom Grada Rovinja i lokalne Turističke zajednice, a uz pomoć Centra za istraživanje mora Instituta “Ruđer Bošković”, rovinjskog Crvenog križa, Komunalnog servisa iz Rovinja, Javne vatrogasne postrojbe Rovinj, Ronilačkog saveza Istarske županije te Lučke uprave u sklopu Interreg Italija-Hrvatska projekta “Mimosa”.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.