2 min. čitanja

FOTO Kaprije će dobiti novo trajektno pristanište – Najveći dio radova pri kraju

FOTO Kaprije će dobiti novo trajektno pristanište – Najveći dio radova pri kraju
Foto: LUŠKŽ

KAPRIJE – Prema stanju građevinskih radova očekuje se da će trajektni pristan s manipulativnim platoom biti završen do početka mjeseca srpnja te će se time steći uvjeti za pristajanje brodova državnih brodskih linija. Pristan se gradi u sklopu projekta „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije” kojega provodi Lučka uprava Šibensko-kninske županije.

Na novoj lokaciji, 700 metara izvan središta mjesta izgrađen je trajektni pristan dug 55 m i širok 6 m. Lučko svjetlo je postavljeno, poleri / bitve za privez brodova su ugrađene. Preostaju još manji radovi uređenja i postavljenje zaštitnih gumenih brodobrana za sigurno pristajanje.

Foto: LUŠKŽ

Manipulativni plato površine 2.300 m2 također se završava. Pristanišne rampe su završene, a preostaje završetak zemljanih radova manipulativnog platoa te asfaltiranje.

– Unatoč svim izazovima, a tijekom projekta ih je zaista bilo, radove na izgradnji pristana privodimo kraju. Prema danas viđenom u obilasku gradilišta očekujemo da će radovi završiti početkom srpnja. Tada ćemo zatražiti uporabnu dozvolu i po njenom izdavanju trajekt će moći početi pristajati na ovaj novi gat. Uvjerena sam da će nova lučka infrastruktura pridonijeti boljoj povezanosti Kaprija s kopnom, kao i smanjenju zagušenosti i gužve u području luke koju otvaramo mještanima i posjetiteljima – rekla je ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop, dipl.iur.

Foto: LUŠKŽ
Foto: LUŠKŽ

Projekt „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije” sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda, a provodi Lučka uprava Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 24 milijuna kuna HRK. Ukupno trajanje projekta je 42 mjeseca.

Foto: LUŠKŽ

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.