2 min. čitanja

FOTO Grbavi kit iskočio iz mora pored turističkog broda

FOTO Grbavi kit iskočio iz mora pored turističkog broda
Foto: Jodi Frediani / Caters News

Fotografkinja Jodi Frediani uhvatila je fotoaparatom s drugog broda nevjerojatan trenutak u moru blizu Monterey Baya u Kaliforniji.

U nizu fotografija spektakularnog događaja u Monterey Bayu u Kaliforniji, kit - četverogodišnja ženka po imenu Murph - iskače iz oceana, a njeno veliko tijelo nadvisuje brod pun promatrača kitova.

Na jednoj slici, čini se da je Murph nekoliko metara od turističkog broda, gotovo dodirujući plovilo mašući perajom. Nakon što je priredila predstavu, Murph je podvila rep i uz veliki pljusak zaronila.

Foto: Jodi Frediani / Caters News

Trenutak je uhvatila 74-ogodišnja fotografkinja kitova Jodi Frediani. Dva su kita prije incidenta plivala i gostila se inćunima uz njen brod, prenosi People.

Frediani, koja pliva s kitovima i fotografira ih 18 godina, već je snimila slične scene u zaljevu Monterey, uključujući incident 2018. kada je grbavi kit došao u neposrednu blizinu turističkog broda.

Foto: Jodi Frediani / Caters News (2018)

Rekla je da se ovi sisavci često mogu naći blizu brodova dok pokušavaju uhvatiti ribu. Frediani se nada da će njezine fotografije potaknuti ljude na zaštitu grbavih kitova, njihov izvor hrane i naše oceane.

Sjedinjene Države uvrstile su grbave kitove na popis ugroženih prema Zakonu o očuvanju ugroženih vrsta iz 1970. godine prema Nacionalnoj upravi za oceane i atmosferu.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Prvi put ronilac snimio divovsku lignju dok je zaplivao s njom
Japanski ronilac Yosuke Tanaka ronio je zajedno s neobičnim suputnikom divovskom lignjom dugom 8,2 metra. Tanaka, koji sa suprugom vodi Dive Resort T-Style u Toyooka Cityju u Japanu, dobio je priliku 6. siječnja kada je dobio poziv od kapetana lokalnog trajekta koji je uočio veliku lignju koja pliv…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.